19
Mayıs
2024
Pazar
MAGAZİN

'Temel İçgüdü'nün devamı beyazperdede

Başrolünü Sharon Stone ile Michael Douglas’ın paylaştığı, sınırsız seksin ve seri cinayetlerin işlendiği "Temel İçgüdü" filminin devamı, 13 yıl sonra beyazperdede. 31 Mart’ta dünyada ve Türkiye’de gösterime girecek olan filmde, Stone yine "öldüresiye seviyor." Türkiye’nin en çok okunan haftalık dergilerinden Tempo, son sayısında yine "öldüresiye seven" Sharon Stone ve filmini konu yaptı.

ÜSTÜ açık, beyaz renk spor bir araba, Londra sokaklarında hızla yol alıyor. Direksiyonda, son derece çekici, sarışın bir kadın var. Seksi ve hızlı şoför, bir yandan araba kullanırken, bir yandan yan koltuktaki sevgilisiyle sevişiyor ve doyum anı, otomobil Thames Nehri kenarında yol alırken yaşanıyor. Tam o sırada otomobil kontrolden çıkıp nehre uçuyor. Beyaz spider hızla nehre çakıldıktan birkaç saniye sonra kadın su üstüne çıkıyor, sevgilisinden ise eser yok.

Bir sonraki sahne. Catherine (seksi sarışının adı bu), cinayet masasından dedektif Roy Wasborn’un sorularını yanıtlıyor. Kazada kuşku uyandıran bazı noktalar var. Arabada, içinde zehir izi olan bir şırınga bulunduğundan, polis soruşturma açmış. Catherine doğal olarak her şeyi inkár ediyor. Kaza öncesi seks hariç. "Yüz altmış kilometre hızla giderken mi sevişiyordunuz?" diye soran dedektife yanıtı, "Yüz seksen" oluyor.

BİSEKSÜEL KADIN YAZAR

2006’nın merakla beklenilen filmlerinden "Temel İçgüdü 2" (Basic Instinct 2: Risk Addiction) işte bu sahnelerle başlıyor. Ve 13 yıl sonra Sharon Stone tekrar, katil, biseksüel ve nemfoman yazar Catherine Tramell rolüyle beyazperdede görünüyor. Çekimleri Londra’da gerçekleştirilen filmin yönetmeni, daha önceleri Çakal, Rob Roy, Bir Çocuğun Hayatı, Skandal, Memphis Bell gibi tartışmalı ve iyi gişe yapan filmelere imza atan Michael Caton-Jones. Stone’un partneri ise David Morrisey.

Türkiye’de 31 Mart’ta gösterime girmesi beklenen film, ilkini aratmayacak dozda gerilim ve seks kokuyor. Filmdeki Catherine karakterinin yaşadığı eşcinsel ilişkilerin dozu da ilk filme oranla daha fazla. 47 yaşındaki Sharon Stone bunu, "İnsan belirli bir yaşa gelince daha açık fikirli olmalı" sözleriyle yorumluyor.

"İnsanların benim yaşımdaki bir kadını çıplak izlemek için para vermelerini görmek, beni çok eğlendiriyor" diyen ünlü yıldız, son filmiyle "Hollywood’da artık onun devri kapandı" diyenlere de unutamayacakları bir cevap veriyor.



hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 09:58:03
Güncelleme :27 Ocak 2006 Cuma 10:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?