28
Mayıs
2024
Salı
MAGAZİN

TRT, Sibel'i sildi

Günlerdir tartışılan Sibel Can'ın TRT'ye program yapacak olması konusunda sürpriz gelişme... Çarşamba akşamı Çırağan'ın bahçesinde TRT'nin yeni yayın dönemi tanıtım daveti vardı. Davette, TRT'nin günlerdir tanıtımlarını yaptığı Sibel Can'ı göremeyince merak edip araştırdım ve sıcağı sıcağına bir krizin perde arkasını aralamış oldum. İşte size adım adım Sibel Can - TRT krizinin öyküsü. 

TRT yeni yayın döneminin tanıtım çekimleri için bir film ve bilboard hazırladı. TRT'de yayımlanan tanıtım filmlerinde bir sorun yoktu. Ancak TRT'nin yeni dönemde ekrana getireceği herkesi bir araya getirdiği kolaj fotoğraftan imal bilboard'daki "Sibel Can'ı bulana helal olsun" durumu şarkıcıyı rahatsız etti.

Bilboard'ları beğenmedi
Sibel Can, bilboard'da kendisine "assolist" "star" değil de "sıradan bir yıldız" muamelesi yapılmasına duyduğu tepkiyi TRT yöneticilerine iletti. Şarkıcıya hak veren TRT yöneticileri kendisinin öne çıkacağı yeni bilboard için söz verince Sibel Can, "O zaman bilboard değiştikten sonra programa başlarım. İlk programı Ramazan Bayramı'nda yaparım" dedi. 

Bu öneri TRT'deki Sibel Can karşıtları için altın bir fırsattı. O yöneticiler, "Yeni yayın dönemini 18 Eylül'de açıyoruz. İlk programı 18 Eylül'de olmazsa olmaz" Sibel Can da "Bilboard değişmeden asla" deyince ipler koptu. 

TRT yöneticileri Sibel Can'ın adını ve görüntüsünü Çırağan Sarayı'nın bahçesinde davetlilere gösterilen tanıtım filminden ardından da o gece TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney'in konuşma metninden çıkardılar.

"10 Numara" kriz
Oysa TRT'nin günlerdir tanıtımını yaptığı "10 Numara"nın dekoru da hazırdı, sponsoru da... Ancak her iki tarafın da kendince haklı gerekçelerle verdiği "kimlik" ve "iktidar" savaşı bir eğlence programından böyle ilginç bir kriz doğurdu. 

Bu arada Sibel Can, bu program için yazılanlar gibi bölüm başına 50 bin YTL değil, 20 bin YTL alacaktı. Bu parayı da "10 Numara"nın sponsoru Milli Piyango karşılayacaktı. Hatta Milli Piyango'nun çekilmesi halinde Sibel Can'ın reklamlarında oynadığı Kaşmir Halı aynı koşullarda sponsor olmaya hazırdı. TRT'deki Sibel Can'lı "10 Numara" şimdilik bir başka bahara...

Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 04:03:02
Güncelleme :15 Eylül 2006 Cuma 08:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?