19
Mayıs
2024
Pazar
MAGAZİN

Tüm zamanların en iyi Bond kızı

Ünlü aktris Ursula Andress, tüm zamanların en iyi Bond kızı seçildi. Sony Pictures ile Empire dergisinin anketinde, 74 yaşındaki ünlü oyuncu Andress, açık ara farkla "En İyi Bond Kızı" unvanına kavuştu.

Andress, 1962 yapımı "Dr. No" adlı ilk James Bond filminde "Honey Ryder" rolünde kamera karşısına geçti. Oyuncu, filmde ünlü bikinisiyle rol aldığı plaj sahnesiyle ismini sinema tarihine altın harflerle yazdırdı.

Oylamada ikinciliği "Goldeneye" filminde "Xenia Onotopp" adlı karakteri canlandıran Famke Janssen elde etti.

"Başka Gün Öl-Die Another Day" adlı James Bond filminde Andress'in ünlü plaj sahnesi yeniden uyarlandı. Filmde, Ursula Andress'in meşhur bikinisiyle kamera karşısına geçen Oscarlı oyuncu Halle Berry de oylamada üçüncü oldu. Berry, bu filmde "Jinx" adlı Bond kızını canlandırmıştı.

Sean Connery'nin rol aldığı "Goldfinger" da sinema tarihinin en iyi Bond filmi seçildi.

Ankette, "You Only Live Twice" filminde Donald Pleasance'in canlandırdığı hainlik timsali "Blofeld" de Bond filmlerindeki "en kötü karakter" oldu.

Bu arada, James Bond tahtının yeni sahibi Daniel Craig de "Casino Royale" adlı yapımın ardından ikinci kez Bond'un silahlarını kuşanmaya hazırlanıyor. Yapımcılar, yeni filmin çekimlerine Mayıs 2008'de başlanacağını ve bu filmde de Craig ile çalışacaklarını duyurdular.


aa
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2006 Pazar 17:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?