25
Mayıs
2024
Cumartesi
MAGAZİN

Türk dizileri dünyaya açılıyor

‘UNUTULMAZ’ YURTDIŞINA AÇILIYOR

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ‘Unutulmaz ‘dizisi yabancı televizyon kanallarının da gözdesi oldu. Türkiye’den sonra Bulgaristan’da yayın yapan NOVA TV Unutulmaz dizisinin bütün bölümlerini satın alarak önümüzdeki ay yayınlamaya başlıyor.

Türk televizyonlarında yayınlanan dizilerin ünü artık yurtdışına kadar ulaşmaya başladı. Türkiyede yayınlandıktan sonra Yurtdışında çok rağbet gören türk dizilerine bir yenisi eklendi. Çarşamba akşamı yayınlanan ve yapımcılığını Ahmet Bayram’ın yönetmenliğini ise Ersoy Güler’in yaptığı Unutulmaz dizisi Bulgaristanda yayın yapan Nova TV tarafından satın alındı. Dizinin 25 bölümlük satın alınan yayını önümüzdeki aydan itibaren Bulgaristan ekranlarında da yayınlanmaya başlanacak. Unutulmaz dizisi için Arabistan ve Suriye televizyonlarının talip oldukları belirtildi.

Türk televizyon dizilerinin yurtdışı yolculuğu 23 ülkeye ulaştı. Yapılan yeni anlaşmalarla yurtdışında yayınlanan Türk dizi filmlerinin sayısı ise 19 oldu. Yurtdışına pazarlanan dizilerin geliri ise 3 milyon doları yakaladığı ifade edilirken, diziler yayınlandığı Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde izlenme rekorları kırıyor. Yabancı Damat’ın Yunanistan’da gördüğü ilgi, Dubai merkezli MBC yayın kuruluşunun Türk dizilerini kendi ülkelerinde yayınlamak istemesiyle hız kazandı. Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde sıkça yayınlanan dizilerin sayısı yenilerle birlikte 19’a ulaşırken, Türk dizilerine gösterilen ilgi Avrupa ve diğer ülkeleri de harekete geçirdi.

Yurtdışına giden Türk dizileri ise şunlar: Annem, Arka Sokaklar,Asi, Berivan, Bıçak Sırtı, Elveda Derken, Genco, Kavak Yelleri, Kınalı Kar, Menekşe ile Halil, Yabancı Damat, Yaprak Dökümü, Yılan Hikayesi, Kaybolan Yıllar, Ihlamurlar altında, Gümüş ve Unutulmaz.

‘UNUTULMAZ’ YURTDIŞINA AÇILIYOR
‘UNUTULMAZ’ YURTDIŞINA AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 10:03:04
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 17:24:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?