22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Türk filmleri gişe yarışında

Türk Sineması birbiri ardına başarılı yapımlara imza atarken, gösterimde bulunan beş yerli yapım "Son Osmanlı-Yandım Ali", "Beynelmilel", "Amerikalılar Karadeniz'de 2", "Maskeli Beşler-Irak" ile "Çılgın Dersane" arasında gişe yarışı yaşanıyor.

Suat Yalaz'ın aynı adlı çizgi romanından beyazperdeye aktarılan "Son Osmanlı-Yandım Ali", 10 günde 444 bin 60 izleyiciye ulaştı.

Film, 1918 yılında düşman işgalindeki İstanbul'da tek hayali sevgilisini kaçırıp Viyana'ya gitmek olan Tahtacızade Yandım Ali'nin yolunun Ulu Önder Mustafa Kemal ile kesişmesinin ardından vatanın kurtuluşu için mücadeleye karar vermesinin öyküsünü anlatıyor.

Sevimli ve sakar hırsızlar çetesinin yeni macerası "Maskeli Beşler-Irak", 17 günde 858 bin 540 seyirciyi sinema salonlarına topladı.

Şafak Sezer, Peker Açıkalın, Cengiz Küçükayvaz, Atilla Sarıhan ve Melih Ekener'in başlıca rollerini paylaştığı komedi filmi, Kuzey Irak'taki bir petrol boru hattıyla ilgili "masum bir eyleme" girişen, ancak bölgedeki yerel güçler, Türkiye ve Amerika arasında krize yol açan maskeli beşlerin öyküsünü konu alıyor.

Gişe yarışında yer alan filmler arasındaki "Beynelmilel" de, 31 günde 346 bin 493 izleyici topladı.

Yönetmenliğini Sırrı Süreyya Önder ve Muharrem Gülmez'in üstlendiği filmde, Özgü Namal, Cezmi Baskın, Meral Okay, Oktay Kaynarca, Nazmi Kırık, Bahri Berat, Dilber Ay ve Umut Kurt rol alıyor.

Yönetmenliğini Kartal Tibet'in üstlendiği "Amerikalılar Karadeniz'de 2", gösterime girdiği ilk 3 günde 108 bin 882 izleyici topladı.

Filmde, Metin Akpınar, Peker Açıkalın, Kadir Çöpdemir, Kıvanç Tatlıtuğ, Melis Birkan ve Levent Kazak'ın yanı sıra, usta sanatçı Müşfik Kenter ile "arabesk müziğin babası" Müslüm Gürses de rol alıyor.

Dağıtımını Warner Bros.'un üstlendiği "Çılgın Dersane" adlı yapım ise 4 günde 172 bin 881 izleyici topladı.

Cüneyt Arkın, Tuba Ünsal, Yağmur Atacan, Alp Kırşan, Mehmet Aslan, Seçkin Piriler, Okan Karacan, Mustafa Topaloğlu ve Pakize Suda'nın rol aldığı film, iflas eden bir dersanenin son kurtuluş umudu olarak kendilerine promosyon olarak sunduğu tatile çıkan öğrencilerin maceralarını anlatıyor.


aa
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 11:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?