19
Mayıs
2024
Pazar
MAGAZİN

Türkiye kaçıncı sırada?

Eurovision'da kuralar çekildi

Rusya'nın başkenti Moskova'da Mayıs ayında yapılacak 54. Eurovision şarkı yarışmasınınyarı final sıralama kuraları bu akşam çekildi.,

Rusya'nın başkenti Moskova'da Mayıs ayında yapılacak 54. Eurovision şarkı yarışmasının yarı final sıralama kuraları bu akşam çekilirken, Türkiye'yi yarışmada temsil edecek Hadise'nin kura sonucunda 9. sırada sahneye çıkacağı belli oldu.

Moskova'daki Kosmos Oteli salonunda düzenlenen kura çekimine Eurovision yarışmasına katılacak 42 ülkenin heyet başkanları katıldı. Daha önce yapılan kurada 12 Mayıs akşamı 1. yarı finalde yarışacağı belirlenen Hadise'nin, geçen seneki Eurovision birincisi Dima Bilan'ın çektiği kura ile 9. sırada sahne alacağı belirlendi.

Malta, Bulgaristan, Portekiz, Hollanda, Ukrayna ve Estonya wild card çekilişini kazandıkları için sıralamalarını kendileri belirlediler. Kura öncesinde eski Eurovision galiplerinin şarklarının Rus çocuklar tarafından ifası ise katılımcılara neşeli anlar yaşattı.

Kura sonrası İHA muhabirine açıklamada bulunan Eurovision yarışması Türk delegasyonu Başkanı Kürşat Özkök,

"İyi bir kura. Kuradan daha önemlisi yarıştığımız şarkı çok iyi. Biraz evvel Rus spikerin konuşmasında sadece ve sadece bizim yarışmacımızdan bahsetmiş olması tüm delegasyonların da dikkatini çekti. Birincilik beklediğimiz bu yarışmada inşallah birinci oluruz. Moskova'da bize karşı çok büyük bir ilgi var. Diğer delegasyonlar bize hep Hadise'yi soruyor. Bu da Türk Radyo Televizyon Kurumu'nun ne kadar doğru bir seçim yaptığını ortaya koymaktadır. İnşallah sıradaki Eurovision yarışmasını İstanbul'da, Avrupa'nın başkenti sloganı altında İstanbul'da yapacağız. Zaten daha önce İstanbul'da yapılan Eurovision yarışmasının tadı halen damaklarda kalmış. Umarım bu güzelliği misafirlerimize bir daha yaşatırız" dedi.

Geçen seneki Eurovision yarışmasının galibi Dima Bilan ise, "Bence bu seneki favori Türkiye'dir. Gerçi diğer yarışmacıların hepsinin kliplerini izleme fırsatı bulamadım. Sanırım bazıları henüz kliplerini hazırlamamışlar. Yarın bu konuyu bir daha araştıracağım. Ama şu anda Türkiye için en ciddi rakibin İngiltere olabileceğini düşünüyorum. Türkiye'nin yarışacağı şarkıyı gerçekten çok beğendim. Ben zaten Türk şarkılarını çok severim. Ama bu sene yarışma çok zor geçecek gibi. Fransa'yı Patricia Kaas'ın temsil edecek olması bile bunu kanıtlamaya yeter" diye konuştu.


 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 00:08:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?