19
Mayıs
2024
Pazar
MAGAZİN

U2 şapka yüzünden mahkemelik

Müzik dünyasının ünlü topluluğu U2, bir kovboy şapkası, yeşil bir kazak, bir çift metal küpe ile bir siyah pantolon yüzünden mahkemelik oldu.

Grup, toplam 5 bin avroluk eşyaları aldığı gerekçesiyle eski stilistleri Lola Cashman'a açtığı davayı kazandı.

BBC'nin internet sitesinde yer alan habere göre, 1987 yılında kovboy şapkası ile kıyafetleri izinsiz aldığı gerekçesiyle grup tarafından Lola Cashman'a karşı açılan davanın galibi ünlü İrlandalı rock topluluğu U2 oldu.

Dublin Yüksek Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında Bono Vox, Cashman'ın eşyaları grubun ''Joshua Tree'' turnesinde izinsiz olarak aldığını söyledi. Buna karşılık Cashman da bu eşyaların kendisine Bono Vox'dan armağan olduğunu ifade etti.

TOPLAM DEĞERLERİ 5 BİN AVRO

U2 ile Lola Cashman'ı karşı karşıya getiren kovboy şapkası, bir çift metal küpe, yeşil bir kazak ve siyah bir pantolon.Toplam değeri 5 bin avro civarında olan bu eşyaların yanı sıra, iddialara göre Cashman'ın dairesinde halen topluluğa ait bir video kaset, bir monitör, Hristiyanların kullandığı ucunda haç bulunan bir tespih ile yüzlerce fotoğraf da bulunuyor.

Topluluğun davanın sona ermesinden dolayı rahatladığı, mahkeme masraflarının karşı tarafça ödenmesine hak kazandıkları halde bunu Lola Cashman'dan talep etmeyecekleri de kaydedildi.

aa
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 17:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?