28
Mayıs
2024
Salı
MAGAZİN

Ünlüler ve hastane

Tedavisi karşılığında hastaneden üste para isteyen sanatçılar var...  Kadir İnanır'la özel bir hastane arasında yaşanan polemik, hasta haklarını ve tıptaki etik sınırlarıakla getirdi. Bir de ünlülerin, hastaneleri, hastanelerin de ünlüleri kullanarak karşılıklı reklam anlaşmalarını. Öyle ki ünlüler hem bedavaya tedavi oluyor, hem de üstüne para alıyor.

Kadir İnanır’la hastane arasındaki polemik, hasta haklarını ve tıptaki etik sınırları akla getirdi. 

Kadir İnanır ile özel bir hastane arasında geçtiğimiz günlerde yaşanan 'basına bilgi sızdırma' polemiği, hastane, hasta ve etik kavramlarını yeniden gündeme getirdi. Kalp damarlarına stent taktıran Kadir İnanır, 'fıtık ameliyatı oldum' şeklinde bir açıklama yapmıştı. Ancak sonradan İnanır'ın kalp damarlarına stent taktırdığı anlaşıldı. "Sevenlerim üzülmesin" şeklindeki bir gerekçeyle kamuoyunu yanılttığını kabul eden sanatçı, gerçeğin hastane tarafından basına sızdırıldığını iddia etti. İnanır'ın "Bir güzel reklam yaptınız, yazık." diye hastaneye sitem etmesi üzerine hastane de tartışmayı yargıya taşıdı. Böylece bazı gerçekler de ortaya çıktı. Meğer ünlü sanatçı hastane kayıtlarına başka bir isimle kaydolmak istemiş; ama hastane bunu kabul etmemiş. Üstelik İnanır'ın hastalığı ile ilgili bilgileri hastane değil, sanatçının bir yakını basına sızdırmış! Kadir İnanır'ın tedavi sürecinde ortaya çıkan manzara ne ilk ne de son. Çünkü artık ünlülerin burnu kanasa hastaneye kaldırılıyor ve haber yapılıyor. Hamile kalsalar rutin kontrollerden doğum yapacağı ana kadar her aşama hastanenin ismiyle beraber basına yansıyor. Hatta bazıları için "Doğum masraflarını ödemedi, iyi reklam yaptığı için hastane üstüne para ödedi." şeklinde iddialar bile var.

Bu konuda en çok eleştirilen ünlü ise Mehmet Ali Erbil. Erbil'in hemen her hastaneye kaldırılışının ardından basın bültenleri düzenleniyor ve hastane adının yazdığı kocaman bir afişin önünde doktor basın açıklaması yapıyor. Hatta Erbil'in doktoru çalıştığı hastaneden ayrılınca reklamların ibresi doktorun çalışmaya başladığı yeni hastaneye kaydı. Önemli bir rahatsızlığı olduğu bilinen Erbil'in bütün bu reklamlar karşısında hem hastalığını bedavaya tedavi ettirdiği hem de üstüne para aldığı yönünde bir sürü iddialar yapıldı.



aa
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 09:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?