22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

'Urfa'nın bütün oylarını alırım'!

İbrahim Tatlıses pazar gecesi atv'deki 'Savaş Ay'la Tozlu Yollar' programına konuk oldu. Milletvekili adaylığına ilişkin bugün bir basın toplantısı yapacağını söyleyen Tatlıses, siyasetteki yol haritasını Savaş Ay'a şu sözlerle açıkladı:

* Seçime girmeye kesin karar verdiniz mi? Evet. Kararım kesin. Hele şu gösterdiğiniz VTR'lerde bazı muhalif sesleri seçilemez diyenleri görünce daha da hırslandım

* Peki hangi parti, nereden ve kaçıncı sıra? Burası önemli tabii... Sağ olsunlar bütün büyük partilerden teklif geldi.

* Yani önce siz seçtiniz Evet. Kararımızı verdik.

* Öğrenelim o zaman? Hangi partiden adaylık koysam, seçileceğimi biliyorum. Orada alınan oyun diyelim ki 1 milyon küsur oy olsun, 1 milyonunu benim alacağım kesindir.

* Yani? Bunu tesbit etme imkanı yoktur. O nedenle bağımsız olarak aday olacağım. Hem partileri kırmamış olurum hem de diğerleri İbo şu partiye gitti deyip kırılmaz.

AŞİRET FAKTÖRÜ

* 11 milletvekili çıkacak Şanlıurfa'dan. Siz bunlar arasında bağımsız kazanacak güce sahip misiniz? Bir aşiretiniz var mı? Şimdi burada "Biz şunlardanız, arkamda şu aşiret var" demek çok ayıp olur. Biz aile olarak oldukça sevilen sayılan geniş bir aileyiz. Kaldı ki ben tüm halkın benimsediği bir insanım. Birecik'te seçim ofisimi kurdum. Kurmay heyetim hazır. Posterler basıldı. Çok kısa süre sonra startı veriyorum. Mahmut Tuncer: O kadar da kolay seçilemez! Aşiret olayını yabana atmayın! Orada adet budur. Reisler yol gösterir, blok oylar o işaret edilen adaya gider. İbrahim Ağabey'in kazanmasını ben de isterim. Saydığım sevdiğim bir ağabeyimdir ama, işin aslı bunun kolay olmayacağıdır.

SEÇİLMEZ DİYORLAR

* Kararınızı eleştiren, "Bugüne kadar bir tek okul yaptırdı. Başka hizmet vermedi. Bu iş türkü söylemeye benzemez" diyenler oldu? Benim Şanlıurfa'ya katkım ortadadır. Dünyaya tanıttı bizi diyen çok insan da var o VTR'lerde. Bizzat yaptıklarım değil, çeşitli organizasyonlarda iş adamları olsun devlet adamları olsun onlara da baskı yapıp çoık şey yapmalarına neden oldum. Siyaseti en iyi sanatçılar bilir. Malum ya politika lafı eski Yunan'dan geliyor.

* Anlayamadım? Yani her dakika halkla birlikteyiz. Meclis'te okuma yazma bilmeyen vekiller var.

* Son anda cayacak diyenler var! Kararım kesindir. Meclis'e gideceğim.
Günaydın
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 07:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?