22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Villası icra yoluyla satıldı

SanatçI Uğur Yücel, sahibi olduğu Cam Sanatsal Etkinlikler Şirketi’nin borçlarını kapatabilmek için sahibi olduğu villa karşılığında alıdğı krediyi ödeyemeyince evinden oldu.

Borçlarını ödeyebilmek için villasını önce avukatına devreden ve bunun karşılığında da kredi alan ünlü sanatçı, bir süre sonra aldığı kredinin borçlarını ödemek için avukatı İbrahim Ahıskalı tarafından kullanılmadığını öğrendi. Yücel, İbrahim Ahıskalı ile yapılan görüşmeler sonrası aralarında İnanç Sözleşmesi imzalandı. İbrahim Ahıskalı, tapu devrinden sonra yaptığı İnanç Sözleşmesi ile villanın gerçek sahibinin Uğur Yücel olduğunu kabul ve taahhüt etti. Yücel villa satışına tedbir koydurdu. Ancak banka İstanbul 10. İcra Müdürlüğü’ne başvurarak kredi alacağının tahsili için villanın satışını istedi. İstanbul 10 İcra Müdürlüğü, villanın satışı için ihale düzenledi.

İhale şartnamesinde villanın tapu kaydı üzerinde tedbir bulunduğu belirtilerek “Tedbiren satışı yapılacaktır” şerhi düşüldü. Yapılan açık arttırmada villayı EDF Factoring, 1 milyon 200 YTL fiyatla satın aldı. Villayı alan EDF, tedbir kararının kaldırılması için İstanbul 2. İcra Müdürlüğü’de dava açtı. Ancak mahkeme talebi, “Satış kararı gerçekleşene kadar tedbirin kaldırılmasını talep edemezsin” gerekçesi ile reddetti. Böylece EDF’nin villanın yeni sahibi olması önündeki engel kaldırılmış oldu.

VATAN
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 18:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?