31
Mayıs
2024
Cuma
MAGAZİN

Yeşilçam onları seçti

Türk Sineması'nın kalbi önceki gece, bu yıl ilk kez düzenlenen 'Yeşilçam Ödülleri' töreninde attı. 'Mutluluk' ve 'Yaşamın Kıyısında' filmlerine ödül yağan gecede şıklık yarışı da yaşandı..

‘Yeşilçam Ödülleri’ ilk sahiplerini çok sevindirdi

Yeşilçam Ödülleri'nin ilki önceki akşam Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Meltem Cumbul'un sunuculuğunu yaptığı gecede 11 dalda ödül dağıtıldı. Beyoğlu Belediyesi ve TÜRSAK Vakfı tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli törene; ünlü isimler katıldı.

Fatih Akın yoktu
'Yaşamın Kıyısında' filmiyle 'En İyi Senaryo' ve 'En İyi Yönetmen' ödüllerini alan Fatih Akın, New York'ta yeni filminin çekimlerinde olduğu için geceye katılamadı. İki ödülünü de yapımcı Ali Akdeniz aldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in hazır bulunduğu gecede şıklık yarışı yaşandı.

Rengarenk şıklık
Bergüzar Korel ve Dolunay Soysert'in sırt dekolteli kıyafetleri ile Aslı Tandoğan, Nefise Karatay, Sinem Kobal, Janset, Burcu Kara, Ece Sükan ve Yasemin Kozanoğlu da renkli elbiseleriyle törene renk kattı. Turkcell'in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Yeşilçam Ödülleri', Digiturk TurkMax kanalından canlı olarak yayınlandı. Enbe Orkestrası, gecede Yeşilçam filmlerinin unutulmaz müziklerini seslendirdi.

'Nurgül Hanım' gafına güldüler

'Yılın En İyi Kadın Oyuncusu' ödülünü alan Özgü Namal, Altınbaş firmasının sadece bu kategori için özel olarak hazırladığı 'Yeşilçam Broşu'nun da sahibi oldu. Namal'a broşunu vermek üzere sahneye gelen Atilla Sezgin ise büyük bir gaf yaptı! Sezgin, Özgü Namal'a 'Nurgül Hanım' diye hitap edince, konuklar kahkahaya boğuldu. Namal bunun üzerine "Ben de kendisinin burada olmasını çok isterdim ama ödülü ben aldım" dedi.

Aranıza kabul ettiniz!
'Beyaz Melek'le 'Turkcell İlk Film Ödülü'nü kazanan Mahsun Kırmızıgül, "Beni de aranıza kabul ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. Ödülü, filmime emek harcayan herkes adına alıyorum" dedi. Kırmızıgül tören sonrası dugularını şöyle ifade etti: "İlk ödülüm olduğu için çok mutluyum. Bundan sonraki filmlere daha hevesli başlayacağım. Umarım onlarla da ödül alırım."

Sinemaya hevesi var

'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü vermek için Nebahat Çehre ile birlikte sahneye çıkan Cem Yılmaz, "Yanımdaki genç hanım sinemaya hevesli. Önümüzdeki yıllarda beraber nice filmde rol alacağız" diyerek güldürdü.

Ünlüleri buluşturdu
Gecenin ünlüleri arasında; Cem Yılmaz- Cansu Dere, Şener Şen, İlyas Salman, Bergüzar Korel, Müjdat Gezen, Fikret Kuşkan, Nejat İşler, Sinem Kobal, Oktay Kaynarca, Nefise Karatay, Aslı Tandoğan, Fadik Sevin Atasoy, Rasim Öztekin, Mahsun Kırmızıgül, Şebnem Dönmez, Hale Soygazi, Yetkin Dikinciler ve Burcu Kara yer aldı.

Geceden notlar

* 'Kabadayı' filmindeki rolüyle 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü kazanan Şener Şen, "Bu ödül için herkese çok teşekkür ediyorum. Yeşilçam üyesi olduğum ve bu mesleği seçtiğim için çok mutluyum" dedi.

* 'Digitürk Genç Yetenek Ödülü'nü 'Yumurta' filmindeki 'Ayla' rolüyle kazanan Saadet Işıl Aksoy, Fransa'da olduğu için geceye katılamadı. Aksoy'un yerine ödülü filmin yönetmeni Semih Kaplanoğlu aldı.

* 'En İyi Film' ödülünü alan 'Mutluluk'un yönetmeni Abdullah Oğuz: "Bu ödülü ekibim adına alıyorum demeyeceğim. Çünkü kadroda ben hariç herkes defalarca ödül aldı. Ödülü kendim için alıyorum..."

* Zülfü Livaneli, "Mutluluk, romandan sonra filmde de çok şanslı oldu. Bu filmin müziğiyle aldığım dördüncü ödül" diye konuştu.

Kim ne kazandı?

* En İyi Film: Mutluluk
* En İyi Yönetmen: Fatih Akın (Yaşamın Kıyısında)
* En İyi Kadın Oyuncu: Özgü Namal (Mutluluk)
* En İyi Erkek Oyuncu: Şener Şen (Kabadayı)
* En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Nursel Köse (Yaşamın Kıyısında)
* En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Tuncel Kurtiz (Yaşamın Kıyısında)
* En İyi Senaryo: Fatih Akın (Yaşamın Kıyısında)
* En İyi Müzik: Zülfü Livaneli (Mutluluk)
* En İyi Görüntü Yönetmeni: Mirsad Herodvic (Mutluluk)
* Digitürk Genç Yetenek Ödülü: Saadet Işıl Aksoy (Yumurta)
* Turkcell İlk Film Ödülü: Mahsun Kırmızıgül (Beyaz Melek)

Günaydın
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 06:54:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?