22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Yoko'ya sevgili hizmeti verdim

John Lennon’un eşi Yoko Ono, kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle davacı olduğu Türk şoförü Koral Karsan’ın Ono’ya yazdığı mektubu açıklandı. Karsan mektubunda Ono’ya son 10 yılda “sevgili” olarak da kendisine hizmet verdiğini, Ono tarafından aşağılandığını da yazdı. Karsan, Ono Yoko ile olan ilişkinin son 10 yılda “derinleşerek çok duygusal ve fiziksel bir ilişkiye dönüştüğü”nü öne sürdü.

John Lennon’un eşi Yoko Ono, kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle davacı olduğu Türk şöförü Koral Karsan’ın Ono’ya yazdığı mektubunun tam metni açıklandı. Karsan mektubunda Ono’ya son 10 yılda “sevgili” olarak da kendisine hizmet verdiğini de yazdı.

73 yaşındaki Yoko Ono’nun şikayeti üzerine halen yargılanmakta olan ve 13 Aralık’tan beri tutuklu bulunan 50 yaşındaki Karsan’ın mektubu avukatı tarafından açıklandı. New York Times gazetesi, mektubu “tutku, romans, seks ve aşağılama” öyküsü olarak nitelendirdi.

İki sayfalı mektubun ilk paragrafında Karsan, Ono’ya birçok yönde sadık bir hizmetçi olarak görev yaptığını belirterek bu çerçevede son 10 yılda “sevgili” olarak da hizmet verdiğini yazdı.

“SİSTEMATİK AŞAĞILAMANIZ TÜM HAYSİYETİMİ YOK ETTİ”

Aralık 2006 tarihli mektupta Karsan, Ono Yoko ile olan ilişkinin son 10 yılda “derinleşerek çok duygusal ve fiziksel ilişkiye dönüştüğü”nü öne sürdü. Karsan şunları yazdı.

“Sizin sistematik ve devamlı fiziksel ve psikolojik aşağılama, beni farklı bir kişiye dönüştürdü, tüm haysiyetimi ve öz saygımı yok etti. Eşim de, sizin ile aramızdaki bu ilişki nedeniyle beni terk etti.”

Yoko Ono’nun kendisini günde 15 saatten fazla çalıştırdığını, Ono ile olan ilişkin yabancılar tarafından bilindiğini de öne süren Karsan, Ono’yu fiziksel şiddet uygulamakla tehdit etmediği belirtilen mektubunda davada tanık olarak çağıracağı kişilerin “dünyayı şok eden şeyler” söyleyeceklerini de iddia etti.

John Lennon’un eşini dövdüğü gibi ayrıntıları içeren kitapları yazmakla da tehdit eden Karsan, fotoğraf, elektronik mesajlar, konuşmalar ve anıların açıklamaması için Ono’dan 2 milyon dolar ödemesini istedi.

Yoko Ono’nun bir sözcüsü de, Ono ve Karsan arasında cinsel ilişki iddiasını yalanlarken “Bütün bunlar yalan” dedi.

ANKA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 15:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?