19
Mayıs
2024
Pazar
MAGAZİN

Yücel'i Tatlıtuğ'a tercih ederim

Başrolünde oynadığı Küçük Kadınlar dizisini bırakıp, bir süredir Amerika’da kurslara katılarak kendini geliştiren oyuncu Ekin Türkmen, önümüzdeki ay yeni bir diziyle ekranlara dönüyor. Amerikan rüyasının yalan olduğunu söyleyen oyuncu Türkiye’ye dönmek için sabırsızlandığını belirtiyor. Türkmen, rol alacağı bir yapımda Kıvanç Tatlıtuğ’u değil, daha çok şey öğrenebileceği Uğur Yücel’i tercih edeceğini söylüyor.

* Neler yapıyorsunuz Amerika’da, niçin gitmiştiniz?

İngilizce eğitimi aldım, senaryo ve heykel workshop’larına katıldım. Daha çok benim için dinlenme dönemiydi orası. Aslında ilk planım uzun süre kalıp master yapmaktı ama 5 ay sonra dönme planları yapmaya başladım. Çünkü Türkiye’yi çok özledim. Şimdilik önümüzdeki ay başlayacak dizimin görüşmeleri için geldim. Yakında tekrar dönüp eşyalarımı toplayacağım ve ülkeme kavuşacağım.

* Amerika’dan buraya baktığınızda dizi sektöründe neler gördünüz ve oyunculuk adına bir girişimde bulundunuz mu?

Düşüncelerim zaten olumluydu ve değişmedi. Türk oyuncuların çok iyi olduğunu düşünüyorum. En yıpratıcı şey ise dizi sürelerinin uzunluğu. Bu işlerin kalitesini düşürüyor... Amerika’da oyunculuk adına bir girişimde bulunmadım. Herkes zaten Los Angeles’ta oyuncu, yönetmen ya da yapımcı olmak istiyor. Beni de çok popüler şeyler irite eder. Hatta ben oyuncu olduğumu bir süre sonra söylememeye başladım, soranlara “öğrenciyim” diyordum. Ki zaten ben oraya oyuncu olmaya gitmedim ki kafamı dinlemeye gittim.

* Ne fark var dizi sektöründe iki ülke arasında?

Mesela, sit-comlarda önce 3’üncü, sonra 2’nci, sonra birinci bölümü çekiyorlar. Böylece biz birinci bölümde kaynaşmış, sıcak bir ekip izliyoruz. Çünkü oyuncular birbirini tanımadığı için birinci bölüm risktir. Ayrıca konsantrasyon için başroldeki oyuncu kimseyle konuşmuyor hatta göz göze bile gelmiyor. Bir de çok dakikler.

* Ne kattı size oralara gitmek?

Uzakta, seni tanımayan insanların içinde olmak huzur getiriyor. İstanbul’da tahammülüm azalmıştı. Orada kendimi sıfırladım. Amerika hakkındaki düşüncelerim ise değişti. İnanılmaz bir reklam harikası olduğunu gördüm mesela. Amerikan rüyasının yalan olduğunu biraz biliyordum ama sağlık, film sektörü için de öyleymiş. Örneğin Amerikan tarihi dersinde Cosby ailesi dizisinin sadece Amerikalılara siyah sempatisi kazandırabilmek için yapıldığını öğrendim. Ya da Morgan Freeman’ı yıllarca filmlerde Amerikan başkanı olarak gördük ve hiç yadırgamadık. Zaten Obama başkan olunca yadırgamayalım diye bilinçli olarak oynatılmış Freeman, halkı hazırlamak için. Bunları derste birebir duymak garip geldi. Amerikan halkının da daha mutlu olduğunu düşünüyordum. Halbuki orası bitmiş durumda, 10 kişiden biri evsiz. Sağlık sektörü de çok fena durumda. Bir gün böbreklerimden rahatsızlandım ve acile gittim. Tam 4 saat beklettiler.

* Uğur Yücel’le oynamak mı yoksa son dönemin popüler ismi Kıvanç Tatlıtuğ ile oynamak mı daha cazip?

Ben Canım Ailem’de Uğur Yücel’in karşısında küçük de olsa bir rolde olmayı tercih ederim. Karşısında oynadığım oyuncu çok önemli. Hayalim Uğur Yücel, Şener Şen gibi isimlerle oynayabilmek. Çünkü beni besleyen şeyler böyle şeyler. Zaten Kıvanç’la daha önce çalışmıştım.

* Niçin hiçbir Türk oyuncu Hollywood’da başrol kapamıyor?

Öncelikle çok iyi İngilizce gerekiyor. İngilizcen olsa bile orada bir süre yaşaman şart. Çünkü bir Amerikalı gibi davranmak, mimik yapman gerek. Bir de çok güzel ve çok yakışıklıları tercih ediyorlar. Hem dil, hem güzellik, oyunculuk gücü şart. Çok zor yani. Penelope Cruz’u düşünün. Amerikan filmlerinde hep İspanyolu oynar, Amerikalıyı değil.

* Rol aldığınız diziler (Ekmek Teknesi, Küçük Kadınlar...vb.) hep tutan diziler oldu. Anlıyor musunuz en başından işin tutup tutmayacağını?

Evet iyi seçimler yapıyorum, anlıyorum bu işten. Sonradan gördüm ki tutmayacak diye kabul etmediğim işler de yayından kaldırılıyor. Umarım hep böyle gider.

Sanatla uğraşmayan erkek çekici değil

* Sevgiliniz var mı? Amerikalı birisi mi olur bu?

Bir tarafım çok alaturka, bir tarafım da çok modern. Bir yandan çok özgür bir ilişki isteyen, bir yandan da bayram için ailesinin yanına giden biriyim. Mutlaka bir şeyler öğrenebileceğim, sanatla uğraşan, esmer biri olmalı. Amerikalı birisi olmaz, Türk erkekleri tercihim. Beraber Sezen Aksu dinleyemeyeceksem, Özdemir Asaf okumayacaksam olmaz...(gülüşmeler)

* Evlenmek ve çocuk yapmak desem?

Şu an değil ama istiyorum. Bir sürü çocuğum olsun, ne güzel.

* Güzelliğinizi neye borçlusunuz, çok bakar mısınız kendinize?

Cildimin sağlığına özen gösteririm. Makyaj malzemelerimin bitkisel olmasına ve zarar vermemesine de önem veriyorum. İzmirli olduğum için yeşillik, sebze ve meyve yerim.

Banu Duran - Vatan Bizim Kahve
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 16:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?