29
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Zeynep Belçika Kraliçesi

Genç kızı, bu mutlu gecesinde beş aydır birlikte olduğu Fenerbahçeli Volkan Demirel de yalnız bırakmadı.

BELÇİKA'da yaşayan Türk kızı Zeynep Sever, Charleroi Kenti'ndeki Spiroudome’da önceki gece düzenlenen “Miss Belgique 2009” güzellik yarışmasında 20 aday arasından sıyrılarak ülkenin en güzel kızı seçildi. Bu zaferle Belçika’da ve tüm Avrupa’da yaşayan Türkler’i sevince boğan 19 yaşındaki Sever, kendisini oylarıyla desteklemeleri için Avrupa baskılarında yayın yapan Hürriyet Gazetesi'ne teşekkür etti.


Zeynep, Cassandra d'Ermilio'nun ikinci, Michèle Thissen'in ise üçüncü sırayı aldığı yarışmadan sonra, "Sadece beni destekleyen Türk insanlarına değil, beni kendilerinden biri olarak kabul eden ve ayrımcılık yapmadan Belçika Kraliçesi seçen Belçika halkına da şükran duygularımı sunmak istiyorum. Farklı kültürlerin birbirlerini tamamlayarak birlikte yaşadığı bu güzel ülkeyi ve insanlarını bir sene boyunca bütün dünyada temsil etmekten gurur duyacağım" dedi.

Volkan'ın sevgilisi


Zeynep Kübra Sever, beş aydan beri Fenerbahçe’nin ve Milli takımın kalecisi Volkan Demirel ile flört ediyor. Sever geçen ay, Belçika’nın 'La Derniere Heure' gazetesine verdiği demeçte, Volkan ile ortak bir arkadaşları sayesinde tanıştıklarını belirtmiş, "Bu yarışmaya katılmamdan çok memnun. Çünkü o kıskanç değil" demişti. Sever, "Başlangıçta çevredeki bütün masalar bize bakmadan bir restorana gidemiyorduk. Benim, onu kıskanmak için daha fazla nedenim olduğu kesin" diye konuşmuştu.

Tarihe geçti


Kraliçenin adının açıklanmasıyla birlikte salonda bulunan ailesi ve arkadaşları ile yarışmayı televizyonlarının başında izleyen Türk seyircileri sevince boğulurken, yeni kraliçe Zeynep kendinden emin bir şekilde diğer adayların tebriklerini kabul etti. Kraliçelik tacı 2008'in kraliçesi Alizée Poulicek tarafından başına takılan Zeynep, böylece Belçika’nın ilk

Türk asıllı güzellik kraliçesi olarak bu ülkenin tarihine geçti.
Türklerin güzelleri


Belçika Güzellik Kraliçesi seçilen Zeynep Kübra Sever'den önce iki Türk daha yabancı ülkelerde güzellik kraliçesi tacını takmıştı. Almanya'nın Aachen kentinde düzenlenen "Miss Germany 2005" güzellik yarışmasında podyuma çıkan Ankaralı Bayram Ailesinin kızı Aslı Bayram, birincilik ödülünü kazanmıştı.

Bu yıl 20'ncisi düzenlenen Hollanda Güzellik Yarışması'nda da, Utrecht Eyaleti'nden katılan 24 yaşındaki Deniz Akkoyun, Hollanda güzeli seçildi. Kraliçelik tacını takan Akkoyun, ilkbaharda Fransa'da yapılacak Avrupa Güzellik Yarışması'nda Hollanda'yı temsil edecek.

Zeynep Sever Belçika Güzeli seçilirken, ikinciliği Cassandra D'Emilio (solda) ve üçüncülüğü Michele Thissen (sağda) kazandı.

Zeynep Sever, kendisini oylarıyla desteklemeleri için Avrupa baskılarında yayın yapan Hürriyet Gazetesi'ne teşekkür etti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 13:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir gedikçi IP: 212.175.115.xxx Tarih : 31.12.2008 09:47:49

çok güzel bir kızımız inşallah belçikada değil avrupada birinci olur. ona başarılar diliyorum.