25
Nisan
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Babasının oğlu....

Danıştay saldırısını yönlendiren "çete başı" olduğu gerekçesiyle aranan ve dün İstanbul’da hastaneye yaralı getirilen Muzaffer Tekin’in babasının da 1966 yılında gazeteci İlhami Soysal’ın dövülmesi olayının faili yarbay Salih Raci Tekin olduğu ortaya çıktı.

O dönemde Akşam gazetesi Ankara temsilcisi olan gazeteci İlhami Soysal, 8 Eylül 1966’da Ankara’da Buick marka siyah bir otomobille kaçırılmış, feci şekilde dövüldükten sonra Ankara yakınlarında yola bırakılmıştı. Saldırganlar, İlhami Soysal’ı döverken, "Büyüklerimiz aleyhinde yazarsın ha! Sen komünist misin?" demişlerdi. Soysal, yazılarında dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Cemal Tural’ı sert biçimde eleştiriyordu.

CEZA ALMIŞTI

Bu olayı araştıran polis, 34 EH 612 plakalı otomobili Yahşiyan Köyü’nde bulmuş, sahibinin de Yarbay Salih Raci Tekin olduğu belirlenmişti. O sırada Kıbrıs’taki değiştirme birliğinde görevli olan Yarbay Salih Raci Tekin, Ankara’ya geldikten sonra bu olay nedeniyle yargılanmıştı. İlhami Soysal, hem Yarbay Tekin’i, hem de kendisini dövenlerden iki astsubayı teşhis etmişti. 

Yarbay ve iki astsubay, yargılanarak çeşitli cezalara çarptırılmışlardı. Yarbay Tekin’in oğlu olan Yüzbaşı Muzaffer Tekin de Tuzla’da bölük komutanlığı yaparken, 1979 yılında adı bir dayak olayına karışmıştı. Tuzla’da bir grup askeri öğrencinin, gittikleri bir gazinoda hakarete uğramaları ve dövülmeleri üzerine Yüzbaşı Muzaffer Tekin, askerlerle gazinoyu basmış, gazino sahibi ve bazı kişileri tartaklamıştı. Bu olay nedeniyle ordudan atılan Muzaffer Tekin’in İslamcı bir kişi olmadığı, milliyetçi bir kişi olarak tanındığı belirtiliyor.
Faruk Bildirici / Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2006 Pazar 04:55:22
Güncelleme :21 Mayıs 2006 Pazar 05:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?