25
Nisan
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Cinayette sanatizm iddiası!

Satanizm iddiası


Adana’da annesi 39 yaşındaki Songül A.’yı öldüren 12 yaşındaki R.A.'nın mahkeme kararıyla bir ay süreyle devlet korumasına alındı. Bu karara esas olan psikolog raporunda; R.A’nın 2 yaşından 9 yaşına kadar aynı zamanda teyzesi olan babaannesi tarafından büyütülmesini kabullenemediği, kendisini satanizm anlayışı içerisinde ifade ettiği, erkek kardeşlerini de sevmediği gözlemleri yer aldı.

Yaşı küçük olduğu için cinayetten sonra çocuk polisi tarafından Adana Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne ait çocuk sitesine yerleştirilen R.A. için dün Nöbetçi 2'nci Çocuk Mahkemesi’ne 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereği yapılan ‘acil koruma talebi’ ile ilgili olarak mahkeme hemen karar verdi. Sosyal inceleme raporlarını dikkate alan mahkeme, 30 gün süre ile acil koruma altına alınması kararı verirken, bu sürede yapılacak gözlemlere göre sürenin uzatılması için ayrıca karar verilecek.

PSİKOLOG GÖZLEMLERİ

Aile fertlerinin, olaydan bir gün önce evinin duvarına satanistlikle ilgili yazı yazıp, işaretler çizdiği belirtilen R.A.’nın bu durumu, pedegog ve psikologların gözlemlerinde de dikkat çekti. M. Şükrü Tülay Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 3 uzmanın yaptığı görüşmelerde, R.A.’nın “ailede babası ile ablasının kendisine iyi davrandığı, bir ağabeyi ile diyaloğunun iyi olduğu, diğeri ile ilgili olumsuz düşündüğü, kız arkadaşlarından nefret ettiği, sadece bir kız arkadaşı ile sırlarını paylaştığını” söylediği öğrenilirken, sorunlu yönleri ile ilgili şu değerlendirme yapıldı:
“2 yaşından 9 yaşına kadar babaannesi tarafından büyütüldüğü, bu durumu kabullenemediği, bunun kendisinde derin izler bıraktığı, okula devam isteğinin yoğun olduğu, kendisini satanizm anlayışı içerisinde ifade ettiği, ifadelerinde kontrollü davrandığı, insanları iyi-kötü karşıtlığı şeklinde algıladığı gözlemlendi.”

Fen bilimleri, mühendisliğe yatkın olduğunu da bildiren R.A.’nin eğitimdeki hedefinin de 2 üniversite okumak olduğu bu görüşmede ortaya çıktı.
R.A.’nın babası Ali A., da kızının teras kattaki çalışma odasında, muhtemelen cinayetten çok kısa süre önce yazdığını söylediği yazılardan söz ederek, “Çalışma odasının duvarına ‘Satanizm’, ‘İntikam’ yazmış. Yıldız işareti yapmış. Bunları cinayetten bir süre önce yazdığını düşünüyoruz. Çünkü daha önce görmemiştik” dedi. Baba Ali A. kızını yanlarına almak için de her yola başvuracaklarını söyledi.

İLK İNCELEMEDE VÜCUDUNDAKİ İZLER

Bu arada R.A.'nın ilk gün cinayet sonrası yapılan muayenesinde de vücudunun bir yerinde 1.5 santimlik yüzeysel sıyrık, 6 ayrı noktasında da hiperemi (kızarıklık) bulunduğu belirlendi.

Cumhuriyet Savcılığı, R.A. ve cinayet hakkında karar vermek üzere anne katili kızın doğduğu hastane kayıtlarını beklerken, farklı çeşitli iddialarla ilgili incelemesini sürdürüyor.






 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 15:08:22
Güncelleme :10 Haziran 2009 Çarşamba 18:13:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?