19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

"Kuş gribi riski her zaman var"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Bir ülkenin üzerinden göçmen kuşları geçiyorsa ve vatandaş da evinin arka bahçesinde tavuk ve
benzeri hayvanları yetiştirmeye devam ediyorsa, kuş gribi riski her zaman vardır'' dedi. 

Bakan Akdağ, Karabük'te devlet hastaneleri ve sağlık ocağında incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Kuş gribi konusunda valilikler ve belediyelerin yanı sıra sorumlu kurumlarla Türkiye Genel Planı çerçevesinde çalışmaların devam ettiğine işaret eden Akdağ, şöyle konuştu: 

''Vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bir ülkenin üzerinden göçmen kuşları geçiyorsa ve vatandaş da evinin arka bahçesinde tavuk ve benzeri hayvanları yetiştirmeye devam ediyorsa, kuş gribi riski her zaman vardır. Eğitim çalışmalarımıza en değerli katkıyı verecek olan ise basınımızdır.'' 

Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiriyle Sağlıkta Dönüşüm Programı adıyla reform programı hazırladıklarını belirterek, ''Kendi ülkemizin şartlarına uygun ve dünya sağlık sistemlerinin geldiği noktayı dikkatle takip eden milli program, bizi 4 yılda önemli noktalara taşıdı. Ancak, bununla yetinmeyeceğiz. Fiziki mekanlar ve kalite açısından hizmetlerimize devam ediyoruz'' diye konuştu.

BAKAN AKDAĞ'DAN HASTA MUAYENESİ
Sağlık Bakanı Akdağ, 1984-1986 yılları arasında hekim olarak görev yaptığı Karabük Merkez 1 Nolu Sağlık Ocağına giderek, doktor önlüğü giyip 15 yaşındaki Seda Nur Yıldız'ı muayene etti. 

Akdağ, ''Karabük'te, 24 yaşında genç bir hekim olarak devlet hizmeti yükümlülüğümü yaptım. Eski mesai arkadaşlarımla birlikte olmaktan mutluyum. Sağlık ocağı benim hayatımda önemli dönemdi. Hayatımın en güzel yılları burada geçti'' dedi. 

Hükümetin sağlık meselelerini çözmede üzerinde en fazla durduğu konulardan birinin de aile hekimliği olduğunu anlatan Akdağ, Düzce'de başlayan sisteme 17 kenti daha dahil edeceklerini açıkladı.
aa
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 21:36:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?