22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

1.5 milyon YTL'lik medikal vurgunu

Zonguldak'ta, medikal firmasından ayrılan bir kişinin şikayeti üzerine başlatılan savcılık soruşturması tamamlandı. SSK'nın 1 milyon 500 bin YTL dolandırıldığı tespit edilirken, Sağlık Bakanlığı ve SSK Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden gelen müfettişlerin raporlarının beklendiği bildirildi. 

Zonguldak'ta bir medikal firmasından ayrılan personelin şikayet dilekçesi üzerine başlayan geniş çaplı soruşturma tamamlandı. Savcılık tarafından 27 medikal firmasının evraklarında inceleme yapıldı. Bilgisayar hard disklerine el konulan firmaların, abartılı faturaların yanı sıra sahte küpür bastıkları, sahte heyet raporu ile evrak düzenledikleri ve doktorlarla anlaşma yaparak komisyon raporu verdikleri tespit edildi. 

Savcılık, beyin cerrahi, ortopedi, genel cerrahi, kadın doğum ve ürolojide kullanılan medikal malzemeleriyle SSK'nın yaklaşık 1 milyon 500 bin YTL dolandırıldığını tespit etti. Savcılığın tespit ettiği belgeler nedeniyle müfettiş gönderen Sağlık Bakanlığı doktorlar hakkındaki soruşturmasını sürdürürken, SSK Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından da yolsuzluklara birim içerisinden destek verilip verilmediğinin tespit edilmesi amacıyla müfettiş gönderildi. 

Savcılığın müfettişlerden gelen rapor doğrultusunda hareket edeceği bildirildi. Ayrıca SSK Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün, fazladan ödenen 1 milyon 500 bin YTL'yi Zonguldak, Bartın ve Karabük'teki Devlet Hastaneleri'nden geri tahsil edeceği öğrenildi. Yaklaşık 2 hafta sonra paraların geri alımına başlanacağı kaydedildi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 13:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?