15
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

1 YTL’ye sağlık kontrolü

En son ne zaman kilonuzu ve bununla beraber yağ endeksinizi, yağ birikiminizi, kan basıncınızı ve nabzınızı ölçtürdünüz? 

Gelişen teknoloji her gü n eskiden kalanları siliyor ve yeni bir şeyler getiriyor hayatımıza. Önceden hastanelerde, eczanelerde nasıl çalıştığını hemen anlayamadığımız demirden, büyük tartılar vardı. Tam bunlara alışacakken yerini, evimizde kolaylıkla kullanabileceğimiz küçük basküller ve sonra elektronik tartılar aldı. Daha sonra ise hızla gelişen teknoloji ile metrolarda, tramvay duraklarında kilomuzun yanında kemik yoğunluğunu da söyleyenleri görmeye başladık. Şimdi ise hemen her yerde karşılaşabileceğimiz küçük bir ücret karşılığında kilonuzu, boyunuzu, yağ endeksinizi, kan basıncınızı, nabzınızı ve hatta bunların ideallerini de söyleyen tartılar var.

 Özellikle büyük alışveriş merkezlerinde görebilirsiniz bu tartıları. Bizim karşımıza da Carousel alışveriş merkezinde çıktı Milenium adlı tartı. Milenium’a bir YTL atıp yaşınızı, bay mı bayan mı olduğunuzu girdiğiniz takdirde ağırlığınızı, boyunuzu, yağ endeksinizi, yağ birikiminizi, kan basıncınızı ve nabzınızı verdiği fiş ile hemen öğrenebiliyorsunuz. Bunun yanında sağlığınız için ideal olan oranları da makine size ayrıntılı bir biçimde veriyor.

 Bu tartıları ithal eden Haskan Tartı Aletleri Genel Müdürü Celal Satış, rağbet gören bu makineleri Avrupa’da gördüklerinde, Türkiye’ye de getirme fikrinin oluştuğunu ve ithal etmeye başladıklarını söylüyor. Türkiye’de çok ilgi görmüş. Celal Satış, en çok da hastanelerin ilgi gösterdiğinin üzerinde duruyor. Birçok hastanede ve eczanede de bu tartılara rastlayabilirsiniz. Bir alışveriş merkezinde gezerken, alışveriş yaparken, ya da bir eczanede yani her an her yerde tartılıp, bu ölçümleri elde edebilirsiniz
Zaman/Cumaertesi
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2007 Pazar 17:14:08
Güncelleme :25 Şubat 2007 Pazar 17:20:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?