26
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

10 dakikalık ameliyattan komaya

Amine Akbulut, Kadın Doğum Uzmanı Dr. Meral Tüzüner'in Önerisiyle, Doğum Sonrası Rahim Dışında Oluşan Yırtığın Dikilmesi İçin On Dakika Süreceği Söylenen Ameliyatı Olmaya Karar Verdi.

İzmir’in Selçuk İlçesi’nde yaşayan üç çocuk annesi 36 yaşındaki Amine Akbulut, kadın doğum uzmanı Dr. Meral Tüzüner’in önerisiyle, doğum sonrası rahim dışında oluşan yırtığın dikilmesi için on dakika süreceği söylenen ameliyatı olmaya karar verdi.


Akbulut, operasyon sırasında fenalaştı. 4.5 aydır komadan çıkamayan Akbulut’un boğazına nefes alması, midesine de beslenebilmesi için delik açıldı. Eşi Hasan Akbulut, " Bana ameliyatın basit olduğu söylendi, şu yaşadıklarımıza bakın. Hukuksal mücadeleme sonuna kadar devam edeceğim" dedi. Ameliyatı yapan Dr. Meral Tüzüner ise olayda bir kusurunun bulunmadığını belirterek, "Küçük bir operasyondu. Benim bir kusurum yok. Olay, anestezi sonucu oluşmuş bir durum" dedi. Anestezi uzmanı Özel Kars ise olayın soruşturulduğunu olduğunu, bu nedenle de yorum yapamayacağını söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 01:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?