22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

10 kişiyi ısıran köpek kuduz çıktı

Erzurum’da merkeze bağlı Muratgeldi, Kırkgöze, Akdağ ve Gülpınar köylerinde 10 kişiyi ısıran köpeğin kuduz olduğu tespit edildi. 

Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürü Ufuk Dinler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine gönderilen numunelerde yaptıkları incelemeler sonucunda, köpeğin kuduz olduğunun tespit edildiğini belirtti. Dinler, "Sabah saatlerinde gelen numuneler üzerinde yaptığımız araştırmalar sonucu numuneler pozitif çıktı. Hayvanın kuduz olduğunu tespit ettik" diye konuştu. 

İl Sağlık Müdür vekili Mahmut Avcı da köpeğin saldırısına uğradıktan sonra Numune Hastanesine getirilen yaralılara kuduz aşısı yapıldığını belirtti. Avcı, "Önümüzdeki süreçte aşıları yapılan 10 hastayı düzenli olarak takip edeceğiz" diye konuştu. 


rzurum’da merkeze bağlı Muratgeldi, Kırkgöze, Akdağ ve Gülpınar köylerinde sahibi belirsiz bir köpek 10 kişiye saldırmıştı. Köpeğin ısırdığı Özlem Akgüneş, Dursun Çelik ve Ayşe Kırmacı ile çeşitli yerlerinden hafif yaralanan 7 kişiye Erzurum Numune Hastanesinde kuduz aşısı yapılmıştı.
AA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 18:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?