28
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

112 ekipleri evi bulamayınca..

112 ekipleri evi bulamayınca bebeği öldü

Diyarbakır'da doğum sancıları üzerine 112'yi arayarak ambulans yardımında bulunan ancak ambulans gelmediği için evde doğum yapan Laima Bayram adlı kadın çocuğunu kaybetti.

Diyarbakır'da inanıllmlaz bir sağlık skandalı yaşandı. Diyarbakır Merkez Şeyh Şamil Mahallesi'nde önceki gün doğum sancıları çeken Laima Bayram adlı kadın 112 Acil servisini arayarak, ambulans istedi.

Evde tek başına kaldığı sırada doğum sancıları tutan Laima Bayram, önce komşularından yardım istemek için kapılarını çaldı. Komşuları evde olmayan Bayram daha sonra 112 Acil Servisini arayarak, yardım talebinde bulundu. 112 Acil Servis ekibi adresi bulamayınca Laima Bayram adlı kadın evde sonradan gelen komşularının yardımı ile doğum yaptı.

Doğan erkek çocuk aniden rahatsızlandı. Evde komşuları ile birlikte çaresiz bir şekilde kalan anne Laima Bayram, çocuğunu aniden kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Şokta olan anne Laima Bayram, doğum sonrası dünyaya gelen erkek çocuğunun 3-4 defa ağladığını ancak daha sonra renginin kaçtığını belirterek şunları dile söyledi. "Doğum sancılarım başlayınca komşularımı çağırmak istedim. Ancak alttaki komşumuz yoktu.

Bir süre geçtikten sonra küçük çocuğumda karşı binada oturan arkadaşımı çağırmasını istedim. Doğum sancılarım artınca ne yapacağımı bilmiyordum. Önce eşimi arayarak, sancılarımın başladığını söyledim. Oda Nevşehir'de olduğu için gelemeyeceğini söyleyerek, bana 112 Acil Servisi aramamı istedi.

Bende Türkçe iyi bilmediğim için çocuklarıma 112'yi aramalarını söyledim. Çocuklarım aradı ve hemen geleceklerini söyledi. Ancak zaman geçtikte sancılarımda artıyordu. Ambulans gelmeyince komşular evde hazırlık yaptı. Bir süre sonra doğum yaptım ve bir erkek çocuğumun olduğunu söylediler. Doğum sonrası hemen çocuğumu görmek istedim.

Komşularım çocuğu bana gösterdikleri sırada 3-4 defa ağladı. Sonra çocuklarım eşimi arayarak, bir erkek kardeşlerinin olduğunu müjdeledi. Ancak doğumdan yaklaşık bir saat sonra çocuğun rengi kaçmaya başladı ve sim siyah oldu. Komşular çocuğu yıkayacakları sırada çocuğun öldüğünü söylediler. Çocuğum öldükten sonra ambulans gelip beni Doğum hastanesine götürdü.

Ölen çocuğumu da kayınbiraderlerim götürüp mezarlığa defin ettiler. Daha sonra olay savcılığa intikal edince, savcılık kararı ile çocuğumu tekrar mezarlıktan çıkarttılar. Savcılık Adli Tıpta yaptığı incelemeden sonra çocuğumu tekrar defin ettiler" dedi.

Ambulansın geç geldiği için çocuğunu kaybettiğini iddia eden anne Laima Bayram, "Ambulans zamanında gelseydi çocuğum kurtulabilirdi. Ama geç geldiği için öldü. Çok kötü oldum. Eşime müjde verdim erkek çocuğumuz olduğu için ancak o da vefat etti"dedi.

Konu ile ilgili İHA muhabarine bilgi veren, il sağlık müdürlüğü yardımcıları ise konu hakkında herhangibi bir açıklama yapmayacaklarını fakat böyle bir olay yaşandıysa inceleme başlatacaklarını söyledi.



 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 10:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?