22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

14 Mart Tıp bayramında eylem

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Gençay Gürsoy, 14 Mart Tıp Bayramında gerçekleşecek eylemler dolayısıyla halktan sağ duyu ve yardım beklediklerini belirtti. Gürsoy, "O gün zorunlu olmadıkça sağlık talebinde bulunmamalarını istiyoruz. Ama tabiki acil ameliyatlar, yaşlı hastalar, onkoloji hastaları ve çocuk hastalarla ilgili tüm talepler donanımlı bir şekilde karşılanacak" dedi.

Gençay Gürsoy Türk Tabipleri Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında son günlerde sağlık alanı ile ilgili "Torba Yasa Maceraları"nın kamu oyunu ciddi şekilde ilgilendirdiğini belirterek, yasanın Cumhurbaşkanı'nın vetosu ile geri çekildiğini anımsattı. "Ancak Sağlık Bakanı'nın itiraz etmesi Başbakan'ın benim haberim yok demesi ne kadar gayri ciddi bir durumla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor" diyen Gürsoy, Sağlık Bakanı'nın bu yasayı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra geri getirmeyi planladıklarını ima ettiğini bildirdi.

Yasa'nın geri çekilmesini yinede olumlu bir işaret olarak görmek istediklerini ifade eden Gürsoy, bu vazgeçmeden doğacak her türlü sorunun çözümünde bakanlığa yardımcı olabileceklerini dile getirdi. Gürsoy, bu doğrultuda gerçekleşecek olan beyaz eylemlerin ne kadar doğru olduğunun bir kez daha anlaşıldığını söylerken, "Yarın beyaz mitingimiz var bütün illerden Ankara'ya gelinecek. Hipodrom önünde buluşulacak ve Sıhhiye'ye gidilecek. Burada sorunlarla ilgili görüşlerimizi açıklayacağız" dedi.

14 Mart günüde sağlık alanı ile ilgili taleplerin de kamuoyu ile paylaşılacağını dile getiren Gürsoy, "O gün bizim sorunlarımızı tartıştığımız bir gün olacak. Halkımızdan o gün zorunlu olmadıkça sağlık talebinde bulunmamalarını istiyoruz. Acil ameliyatlar, yaşlı hastalar, onkoloji hastaları ve çocuk hastalarla ilgili tüm talepler donanımlı şekilde karşılanacak, ancak rutin hizmetler ertelenecek. Bu nedenle vatandaşlarımız sıradan muayeneler, sevk işlemleri ve reçete yazdırmak için hekimlere başvurmasınlar ve onlara yardımcı olsunlar" diye konuştu.

Toplantıda, Torba Yasa'daki bazı maddelerden vazgeçilmesinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine rahat girilmesi isteğini barındırmasının yanı sıra, beyaz eylemlerin gücünüde zayıflatma amacı taşıdığı ifade edildi
Anka
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 15:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?