16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

2006’’da 65 milyon prezervatif satıldı

Her yıl ortalama yüzde 10 büyüyen prezervatif pazarı 2006’da 46.5 milyon YTL’ye ulaştı. Okey Prezervatifleri Ürün Müdürü Neslihan İnce, geçen yıl 64.5 milyon ürün satıldığını söyledi

OKEY Uzman Ürün Müdürü Neslihan İnce, 2006 sonu itibarıyla Türkiye prezervatif pazarının 46.5 milyon YTL’ye çıktığını açıkladı. Pazarın her yıl ortalama yüzde 10 büyüdüğünü vurgulayan İnce, adet olarak ise geçen yıl 64.5 milyon prezervatif satıldığını belirtti.

Pazarın yüzde 52’sini elinde bulunduran Okey, yeni reklam kampanyası ile “Bana bir şey olmaz” düşüncesinde olanlara, çeşitli örneklerle “Sana bir şey olur” diyerek, tüketiciyi bilinçlendirmeye çalışıyor. Kampanyada, toplumun cinsel sağlık konusundaki vurdumduymazlığı, tost makinesindeki elektriği çatalla ya da kont- rol kalemiyle kontrol etmek, motosiklete binerken şapka veya kask takmak, denize dalarken piknik tüpü kullanmak gibi esprililerle dile getiriliyor.

Özellikle gençlerin cinsel sağlık konusunda duyarlı olmadığını söyleyen İnce, “Türk halkının yüzde 27’si hiçbir korunma yöntemi kullanmıyor. Yüzde 36’lık bir kesim diğer yöntemleri izliyor. Prezervatif kullanımı payı ise yüzde 12” dedi.

YÜZDE 70 ‘KLASİK’

Türk prezervatif pazarının yüzde 70’ini klasik ürünler oluştuyor. Piyasaya giren yeni ve farklı işlevli ürünler de pazarın büyümesine katkı sağlıyor. İnce, 45’e yakın marka ve 10 çeşit ürünün bulunduğu pazarda son dönemde ince, tırtıklı, renkli ve kokulu ürünlere talebin arttığını vurguluyor.


Radar Live’de rekor tüketim

NESLİHAN İnce, prezervatif tüketiminin aylara bağlı olarak, dönemsel artışlar göstermediğini ancak, gençlerin yoğun olduğu festivallerde tüketimin arttığını belirtiyor. İnce, 3 gün süren Radar Live’da 5 bin adet prezervatif tüketildiğini söylüyor.

Rekor beyaz yakalıların


AC Nielsen’in verilerine göre Türkiye’de 4 milyon prezervatif kullanıcısı var.


Bunların yüzde 12.5’i düzenli, yüzde 87.5’i de düzensiz kullanıcı olarak tanımlanıyor. Düzenli kullanıcılar tüketimin yüzde 90’ını gerçekleştiriyor.


Beyaz yakalılar ayda 10 adetle en fazla tüketimi gerçekleştiren kesim olarak dikkat çekiyor.


Düzenli kullanıcıların yıllık prezervatif tüketimi 6-8 paket arasında değişiyor. Düzensiz kullanıcıların ise yıllık tüketimi 1- 1.5 paket.

Akşam
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 06:04:11
Güncelleme :4 Temmuz 2007 Çarşamba 11:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?