16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

2006'da 70 bin tavuk itlaf edildi

Ordu'da geçen yıl 'tavuk vebası' şüphesiyle 70 bin tavuğun itlaf edildiği bildirildi.

Ordu Tarım İl Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Ordu'da sadece 2006 yılında 'tavuk vebası' hastalığına rastlandığı belirtildi. Ünye ilçesinde rastlanan hastalık kapsamında 216 adet tavuğun itlaf edildiği, sahiplerine de bin 314 YTL tazminat ödendiği vurgulandı. Ayrıca il genelinde 'tavuk vebası' hastalığı şüphesiyle yaklaşık 70 bin tavuğun itlaf edildiği ve sahiplerine ayrıca 76 bin YTL tazminat ödendiği belirtildi.

Bu arada, Sağlık Müdürlüğü, kuş gribi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalıklarına karşı vatandaşları uyardı. Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kanatlı hayvan yetiştiriciliği ile uğraşanların eldiven, maske, gözlük gibi koruyucu elbiseler giymesi, kanatlı hayvanlardan elde edilen et ve yumurtaların iyice pişirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Kanatlı hayvanlardan elde edilen ürünlerin yemek yapımında kullanılan bıçakların bol deterjanlı suyla yıkanması gerektiği belirtilen açıklamada, hasta ve ölü hayvanlarla temas edilmeme, ölen veya itlaf edilen hayvan olursa bunların derin bir çukura gömülmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada ayrıca, çocukların kanatlı hayvanlarla oyun oynamaması gerektiği de belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 15:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?