18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

21. yüzyılın tedavi şekli: Hücre tedavisi

Bazı kronik hastalıkların ilaçla tedavisi mümkün değil. Hücre tedavileri 21.yüzyıl tıbbının en önemli yeniliği...

“Acıbadem Genetik Tanı ve Hücre Tedavileri Araştırma-Uygulama Merkezi” kuruldu.

Acıbadem Sağlık Grubu bünyesinde yer alan Genetik Tanı Merkezi, Kordon Kanı Bankası, Kalp Hastalıkları, Karaciğer Hastalıkları, Diyabet, Kan Hastalıkları ve Kanser Tedavi birimleri biraraya gelerek Acıbadem Genetik Tanı ve Hücre Tedavileri Araştırma-Uygulama Merkezi’ni oluşturdular.

Hücresel işlevlerin bozulması sonucu ortaya çıkan kronik hastalıkların, geleneksel ilaçlar ile tedavi edilmeleri genellikle mümkün olamamaktadır. Organların veya hücrelerin yenilenebilmesi seçeneğini sunan hücre tedavileri 21.yüzyıl tıbbının en önemli yeniliklerindendir.

Genetik Tanı ve Hücre Tedavileri Araştırma-Uygulama Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ender Altıok “Bu yeni tıbbi uygulama sayesinde ilk kez belirtilerin tedavisi yerine, doğrudan hasta organın tedavisine yönelik hücre tedavileri olanağı ortaya çıkmıştır. Vücut dışında ileri laboratuvar teknikleriyle hazırlanan sağlam hücreler, hastalıklı hücre topluluklarının veya organ bölümlerinin yerine geçebilmektedir. Erişkin insan kök hücreleri ile ilgili son bilimsel gelişmeler ise hücre tedavileri potansiyelini çok büyük oranda arttırmıştır. Kalıtsal hastalıkların ve kanserler embriyolarda önlenebilmekte, bazı kanser türlerinde ve kalp krizi sonrasında kök hücre tedavileri halen yapılabilmektedir. Önümüzdeki günlerde de karaciğer hastalıkları, şeker hastalığı gibi bazı hastalıklarda hücre tedavileri başlayacaktır” diyor.

Acıbadem Genetik ve Hücre tedavileri konusundaki gelişmeleri paylaşmak ve işbirliği olanaklarını geliştirmek, modern uygulama ve araştırma olanaklarını, bilgi birikimini ve uluslararası işbirliklerini koordine etmek amacıyla kurduğu Genetik Tanı ve Hücre Tedavileri Araştırma-Uygulama Merkezi’nde Şubat 2005 ten itibaren hizmet vermeye başladı.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 10:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?