16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

21 saatte 3 kalp nakli

 Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi hekimleri, 21 saatte 3 kalp nakli ameliyatı yaparak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. 

Cuma sabahı saat 06.00'da 17 yaşındaki Hale Erdem'le başlayan ameliyat serisi, cumartesi sabahı saat 03.00'te 52 yaşındaki Mustafa Kaya ve 42 yaşındaki Hüseyin Güçlü'nün nakilleriyle sona erdi.

Hisar, Müftülük binasında Manisa Organ Bağış Koordinatörü Dr. Sema Kuşçu ile bir araya gelerek, organ nakli formunu doldurup imzaladı. Organ bağışının insan hayatını kurtardığını belirten Namık Hisar, organ bağışı konusunda Manisa'nın, Türkiye genelinde üst sıralarında yer aldığını söyledi. Manisalıları, organ bağışlamaya davet eden Hisar, organ bağışının İslam dini açısından sakıncası olmadığını kaydetti. Organ bağışı sonucu birçok insanın hayatının kurtulduğunu ifade eden Hisar, şöyle dedi:

''Organ bağışıyla başka insanlara hayat kaynağı olunuyor. Organlarımızı bağışlayarak, başka insanların hayatını kurtarıyoruz. Organ bağışında dinimizce hiç bir sakınca yoktur. Kur'an-ı Kerim'deki ayetler de bu konuya ışık tutuyor. Ben organlarımı bağışladığım gibi Manisalıları da bu konuda duyarlı ve hassas olmaya davet ediyorum.''

Manisa Organ Bağış Koordinatörü Dr. Sema Kuşçu da organ bağışının devlet hastanelerine müracaat edilerek yapılabildiğini belirtti. Organlarını bağışlayan kişinin beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından, ailesinin de bağış için izin vermesi gerektiğini söyleyen Kuşçu, organ bağış kartının kişi üzerinde bulunması gerektiğini hatırlattı. Kuşçu, ''Organ bağışında bulunan kişi, bu bağıştan vazgeçerse, verilen kartı yırtıp atması yeterli'' dedi. 

ajanslar
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2007 Cumartesi 18:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?