16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

28 günde kekemeliğe son!

Fonepsi kekeme eğitim merkezinin ikinci şubesi Kayseri'de kekeme alışkanlığı olanlara hizmet veriyor. 28 günde kekemeliğe son amacı ile eğitim veren bu merkezin şu anda 12 hastası bulunuyor.

Fonepsi Kekeme Eğitim Merkezinin Türkiye'de ki ikinci şubesi olan Kayseri'de tecrübeli eğitmenler ile kekeme rahatsızlığı bulunanların, 28 günde normal konuşmalarını sağlıyor. Fonepsi Kekeme Eğitim merkezinin eğitmeni Kudret Demirayak, kekemelikte ilk 15 günün 'sezme' dönemi olduğunu ardından gelen dönemin ise kişinin eski konuşmasını unutup yeni bir konuşmaya başladığı dönem olduğunu söyledi.

Eğitimin içeriği hakkında bilgiler veren Demirayak, ''Bilgisayar karşısında doğru nefes alıp verme egzersizleri, çeşitli okuma parçaları, ayna çalışmaları, grup çalışmaları ve kişinin kendini ifade edebilme özgürlüğünü sağlayıcı eğitimleri yaptırıyoruz. Kişi, verilen eğitim kurallarına uyduğu sürece yüzde yüz başarı sağlanıyor" dedi.

Kekemelikte yaş sorunu olmadığına değinen bir diğer eğitmen Neslihan Dirgenali, kekeme kişilerin okuma yazma bilmesi gerektiğini eğitimin başlangıcından 6 ay süre içerisinde kekeme kişilerin alkol, çay, sigara ve asitli içecekler tüketmemeleri gerektiğini belirtti. Dirgenali, Türkiye'de 2. eğitim merkezini Kayseri'de açmalarından dolayı mutlu olduklarını ve eğitim gören kekeme hastalarının 28 günde başarılı bir eğitim geçirerek kekemelikten kurtulacaklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 10:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?