16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

4 saatte sigaradan kurtuluş

Almanya'nın başkenti Berlin'de görev yapan Alman psikolog Lutz Mehlhorn (44), yeni bir tedavi yöntemiyle sigara tiryakilerini 4 saat içinde bağımlılıktan kurtarıyor.

Mehlhorn, Fransa'da da uygulanmaya başlanan bu tedavi yönteminde yüzde 70 oranında başarı sağlandığına dikkati çekerek, çok sayıda hastalık sigortasının bu yöntemin masrafını da karşıladığını söyledi.

Tedavinin 4 bölümden oluştuğunu belirten Mehlhorn, ilk aşamada müşterilerine tiryakiliğin riskleri ve etkileri hakkında bilgi verdiğini, ikinci aşamada da tiryakiliği yok etmek için akupunktur yönteminde de bilinen vücuttaki bazı noktaları uyardığını kaydetti.

Mehlhorn, üçüncü aşamada da küçük iğnelerle başın 9 yerinde bulunan "tiryaki noktalarına" az miktarda bir ilaç salgılandığını, dördüncü ve son aşamada da homeopatik damlaların kullanıldığını kaydetti.

Bu tedavi yönteminden sonra sigara içmeye kalkışanların kendilerini bir parça kötü hissedeceklerini ifade eden Mehlhorn, "Sigarayı bırakma isteğiniz de güçlüyse bu yöntem etkili olacaktır" dedi.


aa
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2007 Salı 15:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?