20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

4 yeni ambulans hizmete sunuldu

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tam donanımlı 4 yeni ambulans alınarak hizmete sunuldu.

İl Sağlık Müdürü Reha Hüdayioğlu, yaptığı açıklamada, il genelinde 14 istasyonda hizmet verdiklerini belirterek, yeni gelen ambulansların, 112 acil kurtarma hizmetlerinde bir rahatlama sağlayacağını ifade etti.

Önümüzdeki günlerde 112 Acil Kurtarma Hizmetleri Komuta Kontrol Merkezi'nin yeni binasına taşınacağını belirten Hüdayioğlu, yeni binada araç takip sistemini de devreye alacaklarını vurguladı. Hüdayioğlu, "Dijital sistem sayesinde uydu aracılığıyla bütün ambulansların tek merkezden takip edilebileceği, araçların hız ve yakıt miktarlarının bile görülebileceği bu sistemle artık bütün görüşmeler dijital ortamda kayıt altına alınabilecek, yine dijital harita üzerinden yapılacak adres tespiti ile ambulanslar yönlendirilerek, 112'nin daha etkin çalışması sağlanacak. Bir ambulansın nereye gittiği, hangi saatte hastaya ulaştığı ve hastaneye ilettiği, hangi ambulansların boşta ya da görevde olduğu gibi bütün bilgiler dijital ortamda yer alacak" diye konuştu.

112 Komuta Kontrol Merkezi'ne günde yaklaşık 2 bin 500 ihbarın geldiğini kaydeden Hüdayioğlu, gelen ihbarların ancak 60-70'inin gerçek vaka olduğunu ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 17:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?