16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

5 aylık Siyam ikizleri ayrıldı

ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Rochester kentinde göğüslerinden bitişik olarak dünyaya gelen Siyam ikizleri başarılı bir operasyonla birbirlerinden ayrıldı.

Abygail ve Madysen Fitterer adlı Siyam ikizi kızları başarıyla ayıran ameliyat, Mayo Klinikte, 40 kişilik bir ekip tarafından 6 saatte yapıldı.

Ameliyatı yöneten başcerrah Dr. Christopher Moir, birbirinden ayrılan ikizlerinin durumlarının çok iyi olduğunu belirtti. İkizlerin 99 günden beri hastanede bulunduğunu kaydeden Moir, "Bu, onların güzel ve ayrı hayatlarının birinci günü" diye konuştu.

İkizlerden Madysen'in kalbinin kardeşi Abygail'in göğsünün içinde bulunduğuna dikkati çeken Moir ameliyat sırasında özellikle kızların kalplerini kendi göğüslerine yerleştirdikleri sırada heyecanlı anlar yaşadıklarını söyledi. Moir kızların en azından birkaç hafta yoğun bakım ünitesine kalacağını sözlerine ekledi.

Ayrılan Siyam ikizlerinin annesi Suzy Fitterer de çok mutlu olduğunu belirterek "Bu insanlara sadece bir çocuğunuza değil ikisine de normal bir hayat yaşama şansı verdikleri için nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum"dedi.




aa
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 09:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?