22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

5 milyon 800 bin çocuk aşılandı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dünyada her yıl aşı ile korunabilir hastalıklardan 1 milyon 700 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, kızamık hastalığından arındırılmış bir Türkiye için bütün aileleri çocuklarını aşılatmağa çağırdı.

Akdağ, Sağlık Bakanlığı’nca yürütülen, "Genişletilmiş Bağışıklama Programı" kapsamında, bebek ve çocuklarda görülen difteri, boğmaca, tetanos, verem, kızamık, çocuk felci ve hepatit B hastalıklarına bağlı sakatlık ve ölümlerin ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini vurguladı. Bu çerçevede, bakanlık tarafından başlatılan, "25 Nisan-20 Mayıs 2005 Kızamık Aşı Günleri" kampanyasıyla, 9 ay-14 yaş grubu arası bütün bebek ve çocukların kızamık aşısıyla aşılanmasının amaçlandığını kaydeden Akdağ, aşı günleri çerçevesinde bugüne kadar 5 milyon 800 bin bebek ve çocuğun aşılandığını bildirdi.

Akdağ, bugün itibariyle kızamık aşısıyla aşılanmamış 2 milyon 500 bin çocuğun bulunduğuna işaret ederek, "Halkımızın ve ilgili tüm kesimlerin etkin, kararlı ve kapsamlı desteğini, aşı kampanyamızın bu son günlerinde de istiyoruz. Haydi hep birlikte kızamık hastalığını yok edelim" dedi. Akdağ, Türkiye’de kızamık hastalığı geçiren ortalama her yüz çocuktan üçünün hayatını kaybettiğini ifade etti. Kızamık aşısının SSPE hastalığına yol açmayacağını vurgulayan Akdağ, "SSPE hastalığı, kızamık virüsünün yol açtığı, ağır seyirli ve ilerleyici bir beyin hastalığıdır. Kızamık aşısı kesinlikle SSPE hastalığına yol açmaz. Bu yöndeki yayınlar gerçeği yansıtmamaktadır" diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 16:11:28
Güncelleme :12 Mayıs 2005 Perşembe 16:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?