17
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

5 milyon kişi sigaradan öldü

New York - ABD’de yapılan bir araştırma, 2000 yılında 5 milyon insanın sigara yüzünden hayatını kaybettiği ortaya çıkararak, sigaranın küresel bir sağlık felaketi olduğunu gösterdi.

Bu konuda araştırma yapan Harvard Üniversitesi Kamu Sağlığı Fakültesi’nden Dr. Mecid İzzeti ve Avustralya’nın Queensland Üniversitesi’nden Dr. Alan Lopez ilginç sonuçlara ulaştı.

Bilinenin aksine sigarayla bağlantılı ölüme yol açan hastalıkların başında akciğer kanserinin değil, kalp hastalıklarının geldiğini ortaya çıkaran araştırmacılar, gelişmiş ülkelerde sigaraya bağlı ölümlerde kalp hastalıklarının hem erkek, hem de kadınlar için yüzde 43’lük bir oranı bulduğunu ifade ettiler.

Araştırmacılar aynı ülkelerde sigaraya bağlı akciğer kanserinden ölümlerin ise erkekler arasında yüzde 22 ve kadınlar arasında yüzde 19 oranlarında olduğunu kaydettiler.
AA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 12:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
salih ak IP: 81.214.10.xxx Tarih : 25.11.2004 17:06:08
insanlar sigaraya özenerek başlarlar.Diğer bir etkense insanlar (Çocuklar) Etrafındaki insanlara hava attıklarını sanmaları ile başlar.Ağızlarındaki sigaranın bir marifet olduğunu düşünerek hareket ederler.etramıza baktığmızda kimsenin sigarayı bırakmanın yada kullanmamanın hava olabileceğini düşünmediğini görürüz.Enbüyük yanlışımız ise aile içerisinde çocuklara verilen eğitim sırasında göz ardı ettiğimiz çocuklarımızın yanında yakılan sigaralardır.Aslında Sigaradan çektiğimiz hernefesin çocuğumuzun ciğerlerinden çektiğimiz oksijen (O2) olduğunu unutmayalım.Gelin sigarayı bırakarak hava atalım...