15
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

5 yiyecek tüketebiliyor

İngiltere'de, nadir görülen bir hastalık yüzünden hemen hemen her tür besine alerjisi olan bir çocuk, sadece 5 yiyeceği yiyebiliyor.

Ne zaman süt ürünleri veya tahıl, yumurta, soya, laktoz ve gluten içeren gıdalar tüketse hastalanan 12 yaşındaki Tyler Savage, sadece tavuk, üzüm, havuç, patates ve elma yiyebiliyor.

'Thisislondon' internet sitesindeki habere göre, bu gıdalarla beslenmesi yetmediği için de gerekli vitamin ve mineraller doğrudan Savage'ın midesine bir tüp vasıtasıyla veriliyor.

Annesi, Tyler'ın hastalığının ilk 6 yaşında ortaya çıktığını, bir lokma yemek yediğinde bile acı içinde kıvranmaya başladığını ve bunun sonucunda hızla kilo kaybettiğini anlattı.

Başlangıçta kendilerine mide enfeksiyonunun neden olduğu söylenen anne, geçtiğimiz yıl yapılan araştırmalar sonucunda belirtilerin, bağırsakların çok sayıda akyuvarlar üretmesine bağlandığını belirtti.

Bu hastalıkta, akyuvarlar minik bir bağışıklık sistemi gibi işlev görüyor ve bu sebeple sindirim sisteminden geçen gıdalara saldırıyor.

aa
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 15:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?