16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

600 öğrenciye göz taraması

İstanbul merkezli Göz Sağlığını Koruma ve Görme Engellilere Hizmet Derneği Mobil Göz Sağlığı Tarama Aracı'yla Samsun'a gelerek, İlkadım İlköğretim Okulu bahçesinde 600 öğrenciye göz taraması yaptı. 

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün desteğinde göz taraması yapan derneğin bu yıl İstanbul, Balıkesir, Aydın, Denizli, Antalya, Samsun, Giresun, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van illeri ile bağlı 161 ilçesindeki 7 bin 681 okulda 4 milyon 35 bin öğrenciyi göz sağlığı taramasından geçirmeyi hedeflediği öğrenildi. 

Dernek Başkanı Bahattin Taşkın, dünyada 45 milyon insanın klinik olarak kör, 135 milyon insanın da görme bozukluğu olduğunu dile getirerek, "Görme bozukluklarının yüzde 80'i düşük maliyetlerle önlenebilir düzeydedir. Ülkemizde, önlenebilir düzeydeki görme bozukluklarının tedavisine ön ayak olabilmek için göz sağlığı taramaları yapıyoruz" dedi. 

2020 yılına kadar önlenebilir körlüklerin ortadan kaldırılması için "Onların görmesini sağlayın" görüşünden hareketle çalışan sivil toplum örgütlerinin tüm dünyada faaliyette olduğuna değinen Taşkın, "Ülkemizde sayıları 100 binlerle ifade olunan görme engelli vatandaşlarımızın arasına yenilerinin katılmaması için mücadelemizi veriyoruz" diye konuştu. 

"Ömür Boyu Aydınlık Bir Yaşam" projesi kapsamında Türkiye'de 33 il 428 ilçede 14 milyon insanı göz sağlığı taramalarından geçirdiklerine de işaret eden Taşkın, görme kusuru tespit edilen insanlardan sosyal güvenliği olanları sosyal güvenlik kuruluşlarına yönlendirdiklerini, olmayanların ilaç ve tedavi masraflarının ise dernekleri tarafından karşılandığını sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2007 Cuma 10:51:36
Güncelleme :18 Mayıs 2007 Cuma 11:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?