19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

7 kilo 10 gram doğdu

Batman Kadın Doğum ve Çocuk hastanesine kaldırılan 5 çocuk annesi Çiçek Çiçek,7 kilo 10 gram ağırlığında bir bebek dünyaya getirdi.

Doğumu gerçekleştiren Dr. Derya Sivri Aydın İlk kez bu ağırlıkta bir bebekle karşılaştığını belirtti.



Diyarbakır Kulp İlçesine bağlı Hamzalı mezrasından Traktörle Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine getirilen Çiçek Çiçek(34), 7 kilo 10 gram ağırlığında bir bebek dünyaya getirdi. Doğumu gerçekleştirilen Dr.Derya Sivri Aydın Annenin ve bebeğin sağlığının yerinde olduğunu söyledi. Dr Aydın, Annenin daha önce hiç doktora gitmemesi, şekerinin yüksek olması ve aşırı kilolu ve takipsiz gebe olmasından dolayı bebeğin Obez olarak dünyaya geldiğini belirtti. Bu şekilde iri bir bebekle ilk kez karşılaştığını ifade eden Dr. Aydın, bebeğin çocuk doktoru tarafından takip edileceğini söyledi. Bebekte ilerleyen zamanlarda sorunlar yaşanabileceğini ve şişmanlık riski olabileceği belirtildi.



5 çocuk babası Nihat Çiçek, 7 kilo 10 gram ağırlığında dünyaya gelen bebeği duyunca şaşkınlık yaşadığını ifade ederek, bu ağırlıkta bebek beklemediğini söyledi. Mezralarının yolsuz olması ve ağır şartlar nedeniyle hastaneye Traktörle geldiklerini açıklayan Baba Çiçek, oldukça mutlu olduğunu dile getirdi. Anne Çiçek Çiçek ise halen 7 kilo 100 gram ağırlığındaki bebeğin şaşkınlığını yaşıyor.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 12:20:23
Güncelleme :20 Mart 2008 Perşembe 12:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?