19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Açık yara KKKA bulaştırdı

Açık yara ile müdahale etti, KKKA’ya yakalandı

Tokat’ta sağlık memuru, elindeki açık yara ile KKKA hastasına müdahale edince kendi sağlığından oldu. Memur tedavi altında

Tokat Turhal Devlet Hastanesi’nde Mahmut Adıyaman adlı sağlık görevlisi, elindeki açık yara ile Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastasına müdahale edince, KKKA hastalığına yakalandı. Sağlık memuru 2 gün tedavi gördükten sonra Sivas’a sevk edildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi altına alınan Adıyaman’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Adıyaman’ın görev yaptığı hastaneye kene ısırması şikâyetiyle başvuran bir kişiden hastalık kapmış olmasından şüphelenildiği, hastalık taşıyıp taşımadığının tetkikler sonucu anlaşılacağı kaydedildi.

1 can daha aldı
Adana’nın Tufanbeyli ilçesinden KKKA şüphesiyle Kayseri’ye getirilerek önceki gün tedavi altına alınan 32 yaşındaki Sabiha Opak kurtarılamadı. 10 gün önce kene tarafından sol bacağından ısırılan Opak keneyi eliyle çıkardıktan sonra fenalaşıp hastaneye kaldırılmıştı.

3 günde 11 vaka
Mardin’de ise son 3 günde görülen 11 kene vakası vatandaşları tedirgin etti. Mardin’de son olarak banyo yaparken kene tarafından sırtından ısırılan 12 yaşındaki Sümeyye Özmen, ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Özmen sırtındaki kene çıkarılıp bir süre gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

Omzuna yapıştı
Sakarya’nın Taraklı ilçesinde tarlada çalışırken omzuna yapışan keneyi çıkarttıktan sonra fenalaşan 34 yaşındaki Ahmet T., KKKA hastalığı şüphesiyle Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi’nde özel bir odada tedavi altına alındı.

 

 

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 18:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?