25
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Acil Servis'te eylem var

Hastanede acil durum!

Acil servislere yığılan hastalara yetişemeyen ve şiddetle karşılaşan doktorlar ile sağlık çalışanları isyanda. 11 Mart  perşembe günü  sabah acil servislerde işe iki saat geç başlanacak.

Eylem öncesi İstanbul Tabip Odası'nda bir basın toplantısı düzenlendi.Genel Sekreter Dr. Hüseyin Demirezen, sağlık alanında giderek artan bir erezyon, yıkım olduğuna dikkat çekerek, 'Hükümet ve Sağlık Bakanlığı'nın sağlık çalışanları ve vatandaş üzerinde yıkıcı etkileri birebir ortaya çıkıyor. Sağlıkta Dönüşüm Programı'nı uygulamalarındaki ısrarı sebebiyle hekimlere sağlık çalışanlarına yönelik şiddet günden güne artıyor. Hastaneler ticarethaneye, sağlık çalışanları şirket personeline, hastalar müşteriye dönüştürülmeye çalışılıyor' dedi.

Türk Tabipler Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy da, 'Bir hekim günde 100-150 hastaya bakıyor. Bu sayı çok fazla. Bir hekim hastasına 20 dakika ayırabilmeli. Ayıramıyor, yine de iş yükü gittikçe artıyor. Hasta ve yakınları da çalışanlara saldırabiliyor' diye konuştu. Doktorlar ve sağlık çalışanları yarın acil servislerde işe saat 08.00 yerine saat 10.00'da başlayacaklar. Ancak durumu çok acil olan hastaların teşhis ve tedavileri nöbetçi doktorlarca yapılacak. Eyleme diğer meslek örgütleri de destek veriyor.

 

Akşam
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 04:13:01
Güncelleme :11 Mart 2009 Çarşamba 04:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?