16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Akdağ, yabancı doktoru savundu

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yabancı hekim projesinden vazgeçmeyeceklerini belirterek, "Yabancı doktor gelmesin diyenler Türk doktorlarının sayısının artmasını istemiyor" dedi.

Sağlık Bakanı Akdağ, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere dün gece karayoluyla Nevşehir'e geldi. Geceyi Kapadokya Dedeman Otel'de geçiren Bakan Akdağ, sabah Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Bakan Akdağ'ı valilik binası önünde Vali Hacımustafaoğlu, AK Parti milletvekilleri Rıdvan Köybaşı ve Osman Seyfi, Belediye Başkanı Hasan Ünver ile daire müdürleri karşıladı. Vali Hacımustafaoğlu'ndan kentin sorunları hakkında bilgi alan Bakan Akdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de Türk hekimlerinin sayısının çok düşük olduğunu ve vatandaşların yeterli sağlık hizmetini alabilmeleri için yabancı hekimlere de ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Yabancı hekimlere karşı çıkan siyasileri eleştiren Bakan Akdağ, "Bu konuda sloganlarla konuşmamak lazım. Türk hekim sayısı çok yetersiz. Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı Avrupa'da 53 ülke var. Biz bu ülkelerdeki hekim sayılarında sondan ikinciyiz. Avrupa ortalamasına göre her 100 bin kişiye 300'ün üzerinde doktor düşerken, bizde her 100 bin kişiye 150'den daha az doktor düşüyor. Doktorların üzerinde büyük bir yük var. Dışarıdan gelecek doktorlar, bu eksikliği tamamlayacak. Bunun yanında aynı zamanda tıp fakültelerindeki öğrenci sayılarının da arttırılması gerekiyor. Türkiye'ye yabancı doktor gelmesin diyenler, Türk doktorlarının sayısının artmasını istemiyor. Dünyada başka hiçbir ülkede bizde yabancı doktor çalışmasın diyen yoktur. Hangi asırda yaşıyoruz" dedi.

Bakan Akdağ, hastanelerde bıçak ve kan parası adı altında hastalardan para istenmesine de karşı olduklarını belirterek, bu duruma maruz kalan vatandaşların illerdeki valiliklere başvurmasını isteyerek, "Devlet Hastanesi milletin hastanesidir. Milletin hastanesine milletin bir ferdi geldiği zaman ona başka adres gösterilmesini biz kabul etmiyoruz. Daha açık konuşayım. 'Muayenehaneme gel', 'Para ver', 'Para verirsen seni ameliyat ederim' gibi hasta doktor ilişkilerine kesinlikle karşıyız. Bu konuda vatandaşlarımızın arkasındayız. Bu durumda olan vatandaşlarımız mutlaka illerin valilerine gitsinler" diye konuştu.
Valilik ziyaretinden sonra Bakan Akdağ, Nevşehir'deki hastanelere ziyarette bulunacak.
İha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2007 Cumartesi 13:44:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?