19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

AKP'li Gülle gözlerini açtı

Ankara Atatürk ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nihat Tosun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle’nin, sesli uyaranlara cevap vermesinin yanında, zaman zaman kendisinin de gözlerini açtığını bildirdi. 

Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gülle’nin durumundaki olumlu gelişmelerin artarak devam ettiğini ve beklenilenden daha hızlı geliştiğini söyledi. 

"Bu sabah itibariyle sadece sesli uyaranlara cevap vermekle kalmıyor, zaman zaman kendisi de gözlerini açıp etrafa bakıyor" diyen Tosun, şöyle konuştu: 

"Tabi bu bakışın şuurlu mu, şuursuz mu bakış olduğunu bilmiyoruz. Daha sonra tekrar dalgınlaşıyor. Dün bu kadar değildi. Dün mesela bağırmanız gerekiyordu, bugün normal konuşmanız da yetebiliyor. Normal konuşmaya da tepki veriyor. Henüz konuşması veya şuurlu bir reaksiyonu şeklinde tepki yok." Hastaneden yapılan yazılı açıklamada da Gülle’nin nörolojik iyileşmesinin devam ettiği bildirildi.
Açıklamada, Gülle’nin uyaranlara verdiği cevapların tedricen kuvvetlenmesinin, şuurunun giderek yerine gelmesi şeklinde değerlendirildiği ifade edilerek, "Kendisinin metabolik durumu ve laboratuvar bulguları da iyileşme yönünde dengeli bir şekilde seyretmektedir. Hastamızın yoğun bakım ünitesinde tedavisi ve tetkikleri devam etmektedir" denildi.

ZİYARETLER 

Bu arada hastaneye gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, Gülle’nin durumu hakkında bilgi aldığı öğrenildi. 

Gülle’yi ziyaret eden TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil hastaneden ayrılırken yaptığı açıklamada, Gülle’nin durumunda güzel gelişmeler olduğunu belirterek, artık daha da moralli olduklarını söyledi. 

Akif Gülle’yi, AK Parti Milletvekili Hamza Albayrak, kazada yaralan AK Parti Amasya İl Başkanı Mustafa Yıldız, kazada hayatını kaybeden Merzifon Belediye Başkanı Hayati İncekul’un yerine Belediye Başkanı seçilen Kadri Aydınlı da ziyaret etti
aa
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2006 Pazartesi 16:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?