22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

AKP'li vekilin eşi süper ebe çıktı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, seçim atmosferinde ilginç bir atama kararına imza atarak, AKP Artvin Milletvekili Orhan Yıldız'ın ebe olan eşi Güler Yıldız'ı daire başkanı yaptı. 

Güler Yıldız, Sağlık Bakanlığı bünyesinde Ana-Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü'nde ebe kadrosunda görev yapıyordu. Yıldız, geçtiğimiz günlerde Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü'ne Sağlık Meslek Standartları Dairesi Başkanı olarak atandı. Yıldız'ın yeni görevine geçen hafta başladığı belirtildi. CHP Denizli Milletvekili Mehmet Neşşar, konuyu dün TBMM gündemine taşıyarak, Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Neşşar, Akdağ'dan, "Ebe olmak sağlık eğitimciliği için yeterli midir? Bu makama neden bir akademisyon ya da bir eğitimciyi atamadınız? Güler Yıldız, bir AKP milletvekilinin eşi olmasa idi bu makama gelebilir miydi" sorularına yanıt istedi.

ÖNCE MERKEZE ATANDI 

Artvin’de bir sağlık ocağında çalışan Güler Yıldız, eşinin AKP’den milletvekili olmasıyla Sağlık Bakanlığı’na tayin oldu. Yıldız, 2002 seçimlerinin ardından Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı, Aile Planlaması Genel Müdürlüğü’ne ebe olarak işe başladı. Burada, anne sağlığı ile ilgili eğitimlere katılmakla görevlendirilen Yıldız, seçim takviminin netleşmesiyle, Sağlık Eğitim Genel Müdürlüğü’ne personelden sorumlu daire başkanı olarak atandı. Güler Yıldız’ın daire başkanlığına atanması, pazartesi günü Bakan Recep Akdağ’ın onayıyla gerçekleştirildi.

Maaşı da ikiye katlandı 

YILDIZ, daire başkanı olunca, kadrosunda ve maaşında yükselme sağlandı. Ebelik maaşı yaklaşık bin YTL iken, Güler Yıldız, daire başkanlığı görevinde, ek ödemelerle birlikte 2 bin YTL civarında maaş alacak.

YILDIZ YAZICIOĞLU/milliyet
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 11:21:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?