19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Ambulans rallisi

Sağlık Bakanlığı, Antalya'da acil servis hizmetleriyle ilgili sempozyum çerçevesinde "Ambulans Rallisi" düzenleyecek.

1-5 Kasım 2006 tarihlerinde Antalya'da uluslararası katılımlı "Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri Sempozyumu ve Ambulans Rallisi" gerçekleştirilecek.

Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İlkyardım ve Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen etkinliğin sempozyum kısmında yerli ve yabancı uzmanlar, hastane öncesi acil sağlık hizmetleri alanındaki deneyimlerini ve bu konuda daha sağlıklı bir ortamın yaratılması için yapılması gerekenleri aktaracak.

Ambulans rallisinde ülkenin çeşitli illerindeki 112 acil servislerinde görevli 13 ekibin yanı sıra Almanya, Rusya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve İtalya'dan ambulans ekipleri yarışacak.

Ambulanslar, 3 Kasım Cuma günü ambulans sürüş teknikleri, adres bulma ve hasta nakli, gece ise çoklu yaralanmada triaj (çok sayıda hasta ve yaralının bulunduğu durumlarda, öncelikli tedavi ve nakil edilmesi gerekenlerin tespiti amacıyla, olay yerinde ve bunların ulaştırıldığı her sağlık kuruluşunda yapılan hızlı seçme ve kodlama işlemi) ve acil müdahale etapları gerçekleştirilecek. 4 Kasım Cumartesi günü ise sedye ile hasta taşıma, alanda vakaya müdahale ve ileri yaşam desteği etapları düzenlenecek.

Yarışma sırasında ekipler kendilerine tahsis edilen telsizler dışında cep telefonu ve çağrı cihazı gibi herhangi bir iletişim cihazı kullanamayacak. Ralli sonunda yapılacak puanlama ile dereceye girenler belli olacak.


aa
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 11:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?