22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

'Aşk skandalı' sürgününe iptal

Iğdır Devlet Hastanesi’nde geçen mart ayında yasak aşk iddiasıyla köylere sürgün edilen 4 hemşire ile 2 ebe, İdare Mahkemesi kararıyla eski görevlerine iade edildi.


Sağlık Bakanlığı müfettişlerinden Nevzat Koç ile Sedat Vahapoğlu’nun yürüttüğü soruşturmada, Acil Servis’te görevli Dr. İsmail Sarıboğa'nın aynı hastanede görevli hemşire, ebe ve bir temizlikçi ile ilişkiye girdiği iddiaları incelendi. Müfettişlerin hazırladığı rapor "gizli" kaydıyla valiliğe gönderildi. Rapor üzerine Dr. Sarıboğa Doğubeyazıt Devlet Hastanesi’ne, 4 hemşire ve 2 ebe de köylere sürüldü. Konuyla ilgili bildiklerini kamuoyu ile paylaşan temizlikçi Yasemin H.’nin ise iş akti fesh edildi.


Sürgüne gönderilen hemşire ve ebeler E.Ç., Ö.K., B.E., M.Ç., L.İ. ve N.M., Erzurum 2. İdare Mahkemesi’nde açtıkları davayı kazandı. Mahkeme, köylere sürgün edilen hemşire ve ebelerin atamalarının iptaline karar verdi.


Ebe ve hemşireler, iki müfettiş hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını belirtti. Adaletin tecelli ettiğini söyleyen hemşirelerden E.Ç., “Çamur at izi kalsın olmayacak. Görevimize iade edildik. Şimdi iki müfettiş bunun hesabını adalet önünde verecek'' dedi.

Gerekirse AİHM'e giderim"


Dr. İsmail Sarıboğa, haksız yere hem kendisinin hem de diğer sağlık personelinin çok yıpratıldığını, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğini söyledi.


Müfettişler hakkında Iğdır Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda buluduğunu anlatan Karaboğa, “Reçetelerde yolsuzluk yaptığım iddiası üzerine hastaneye gelen müfettişler, birşey bulamayınca böyle bir leke attılar'' dedi.

Türbanlı doktoru suçladı


Sarıboğa, irtikap suçlamasıyla 20 gün Iğdır Cezaevi'nde hapis yattığını ve suçsuz olduğu anlaşılınca tahliye edildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Cezaevinden çıktıktan sonra Ağrı’nın Doğubeyazıt Devlet Hastanesi’nde göreve başlatıldım. Bana yapılan bu haksızlık onların yanına kar kalmayacak. Tüm bunlar, o dönem Iğdır Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Şamil Öner, hemşire eşi Sevgi Öner ve gelinleri Dr. Yasemin Öner’in menaffatlerine dokunmamdan kaynaklandı. Türbanlı olan Dr. Yasemin Öner’in hem Iğdır kent merkezinde hem de Aralık ilçesinde muayenehanesi var. Herkes yaptığı suçun cezasını çekecek. En kısa sürede Iğdır Devlet Hastanesi’ndeki görevime döneceğim.''

Milliyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 09:31:36
Güncelleme :9 Temmuz 2007 Pazartesi 09:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SELMA KAVAK IP: 88.247.211.xxx Tarih : 9.07.2007 12:41:04
SAĞLIK CAMİASINDA BU TÜR SKANDALLARIN OLMASI SON DERECE ÜZÜCÜ. DİLERİM BU SON OLUR.