26
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Avustralya'da ilginç olay!

İngiltere'den hediye gönderilen oyuncak ayının Avustralya'da hastalık virüsü veya egzotik böcekler barındırabileceği endişesiyle karantinaya alındığı bildirildi.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, İngiltere'nin Staffordshire bölgesinin Stoke kentinde oturan 26 yaşındaki Caroline Rothwell, Avustralya'nın batısındaki Perth kentinde kısa süre önce doğum yapan çocukluk arkadaşı Natalie Kinnaird'e Stoke City takımının renklerini taşıyan oyunca ayı ile birlikte bebek giysisi gönderdi. Natalie, günler sonra ulaşan hediye paketini açtığında bebek elbiseleri bir de Avustralya Gümrük Muhafaza Polisi'nin “Oyuncak ayınınız hastalık virüsü veya egzotik böcekler barındırabileceği ihtimali üzerine karantinaya alınmıştır” notunu görünce şaşırdı.

Oyuncak ayının İngiltere'ye geri gönderileceğini belirten gümrük muhafaza polisleri, bunun için Natalie'den 41 dolar ödemesini istedi. Hasta bakıcı Caroline, “Oyuncak ayı 1 yaşındaki kızım İsabella’dan Natalie’nin yeni doğan oğlu James'a armağandı. Stoke City mağazasına gidip bir tane alacaktım. Fakat kızımın zaten bir tane vardı. Bunun daha kişisel olacağını düşündüm. Natalie beni birkaç kez ziyaret etti. Ben de yeni doğan bebeğine buradan birşeyler göndermenin doğru olacağını sanmıştım” dedi.
Natalie’nin paketi içerisinde bulduğu notu okuduğunda çok şaşırdığını belirten Caroline, “İnanamadım. Oyuncak bebeği hastalık virüsü taşıdığını düşünmek bile komik” diye konuştu.

Avustralya Gümrük Muhafaza Polisi Sözcüsü, yetkililerin oyuncak ayının üzerindeki yünlü kazak veya içindeki dolgu malzemelerinden endişelenmiş olabileceklerini açıkladı. Sözcü ayrıca, oldukça başarılı bir bio-güvenlik sistemleri olduğunu savundu.

Alpaslan Düven - DHA - Vatan
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 11:43:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?