19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Bağışçının eseri olacak

Lösemi hastalarının yegane destekçisi LÖSEV, kurban bağışlarını bekliyor

Lösemili çocukların tedavisinin ücretsiz yapılmasını sağlayan, ailelere konaklama imkanı sunan, maddi manevi destek veren LÖSEV, kurban bağışlarını bekliyor.

Lösemili çocukların tedavisi alanında çok önemli bir hizmete imza atan LÖSEV, kurban bağışı yoluyla destek bekliyor. “Bu çocuklarımızın iyi beslenmesi lazım. Kurban bağışları sayesinde bu çocuklarımız 12 ay boyunca et ve et ürünleri yiyebilecekler” diyen LÖSEV Başkanı Üstün Ezer, kurbanlarını kurumlarına bağışlayarak, lösemili çocuklara destek vermek isteyenlerin yapması gerekenleri şöyle anlattı: “Kurban bedeli olan 280 lira bankaya yatırılabilir veya internetten gönderilebilir. Kredi kartı ile de ödeme yapılabilir. Kurbanın kesilmesini arzu eden hayırseverler adına din görevlisi, noter ve aileler huzurunda kurban kesiliyor.” Önceki yıllarda lösemili çocukların ailelerinden gelen “Bayramda çok et geliyor, koyacak yer bulamıyoruz. Ama sonra yıl boyunca et yiyemiyoruz” mesajı üzerine iki yıldır bu uygulamaya geçtiklerini anlatan Ezer, şöyle devam etti: “Kurban etlerini anlaşmalı firmaya veriyoruz. Karşılığında hangi ilde hangi ailenin ihtiyacı varsa firma tarafından karşılanıyor. Biz ailelere kupon veriyoruz, o kuponla et temin ediyorlar. Böylece sadece kurban bayramında değil, tüm yıl çocuklar et yiyebiliyorlar.”

Aileler hayata bağlanıyor

Kurban kestirmek istemeyen ama bağışta bulunmak isteyen hayırseverlerin yaptığı bağışların ise lösemili çocukların tedavisinin yanısıra temel ihtiyaçları, sağlık, eğitim için kullanıldığını belirten Ezer, “Bu bağışlarla aileler hayata bağlanıyor” dedi. Bu yıl ilk kez kanserlilere de yardımların iletildiğini söyleyen Üstün Ezer, “Bu sene ilk defa erişkin kanserli hastalara da bu olanağı açtık. Bize başvuran, gerçek ihtiyaç sahiplerine de yardım yapacağız” diye konuştu.
 

.
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 17:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşe furuncu IP: 85.110.64.xxx Tarih : 21.11.2009 13:48:33

yardım doğru yere ve gerçekten ellerine ulaşıyorsa tabiki varım..ama bizim iyi niyetli yardımlarımızla birileri köşe dönmeyi amaçlıyorsa ..eli ayağına dolaşsın?   AMİİİİN...