28
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Bağışlanan minibüs alınmıyor

Konya'nın Seydişehir ilçe Devlet Hastanesine hibe edilen minibüs, Sağlık Bakanlığı'nın hibe kontenjanının dolması nedeniyle teslim alınamıyor. Seydişehir Ticaret Odası, Seydişehir Devlet Hastanesi'nin aralarında 4 kilometre uzaklık bulunan blokları arasında hastaların taşınmasında kullanılması amacıyla hastaneye minibüs bağışında bulunmak istedi.

Yeni bir minibüs alarak hastanenin yanıtını bekleyen Ticaret Odası, Sağlık Bakanlığı'na 2006 yılında 25 araç bağış yapıldığını ve bağış kontenjanı dolduğu için söz konusu aracın hastaneye teslim edilemeyeceğini öğrendi.
Seydişehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Koçak, hastaneye bağışlamak istedikleri minibüsle yaşlı, diyaliz ve evi uzakta olan hastaların da taşınabileceğini söyledi.

Yaklaşık 1 ay önce aldıkları minibüsü halen hastaneye veremediklerini ifade eden Koçak, “Yeni minibüs, bürokratik engeller yüzünden araç parkında çürüyecek. Bir an önce hastane idaresinin aracı teslim almasını istiyoruz” dedi.
İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Maliye Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye göre, 2006 yılı için Sağlık Bakanlığına, Ticaret Odasının aldığı minibüs ebatlarında 25 minibüs hibe yoluyla alma yetkisi verildiğini söyledi.

Bu hibe kontenjanının dolduğunu ifade eden yetkililer, “25 minibüs hibe hakkı dolunca minibüs alınamıyor. Bu minibüsü ancak 2007 yılı başında alabiliriz” dedi.
aa
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2006 Pazartesi 13:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?