27
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Bakan'dan müdüre 'maket' fırçası

Bakandan müdüre fırça

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, kursiyerler için sinyalli kalp masaj maketi eğitimi verilmemesi nedeniyle Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serhat Vançelik'i fırçaladı.

Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü'nce yardımcı sağlık personeline yönelik verilen "Yaralanma Sonrası Yeniden Canlandırma" kursu sertifika törenine katılan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, kursiyerler için sinyalli kalp masaj maketi eğitimi verilmemesi nedeniyle Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serhat Vançelik'i fırçaladı. Vançelik'in pahalılık gerekçesine tepki gösteren Bakan Prof. Dr. Akdağ, "Beni mahcup ettiniz müdür bey. Biz bu konularda hiçbir masraftan kaçınmıyoruz" dedi.

HAVAALANINDA KARŞILAMA KUYRUGU

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere bugün hava yolu ile Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, havaalanında çok sayıda bürokrat ve partili tarafından karşılandı. Havaalanı VİP salonu önünde uzun bir kuyruk oluşturan karşılama heyeti ile tek tek tokalaşan bakan Akdağ, buradan "Yaralanma Sonrası Yeniden Canlandırma" kursuna katılan yardımcı sağlık personelinin sertifika törenine katıldı.

"SAĞLIK İL MÜDÜRÜNE MAKET FIRÇASI

Bakan Akdağ, konuşmasının son bölümünde yardımcı sağlık personelinin önemli hizmetler sunduğunu belirterek, eğitime katılan kursiyerlere sertifikalarını verdi. Bakan Akdağ'ın kursiyerlerin sinyalli kalp masaj maketi üzerinde eğitim alıp almadıklarını Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik'ten öğrenmek istedi. Vançelik'in "Pahalı olduğu için alamadık" şeklindeki cevabına tepki gösteren Bakan Akdağ, "Biz bu işlerde hiç paraya baktık mı?' diye fırçaladı. Sağlık İl Müdürü ' Biraz elimizi yavaş tuttuk, sayın bakanım kusura bakmayın, yakın zamanda bunu da alıyoruz. Bu arkadaşlarımıza kursu tamamlamış olmalarına rağmen o maketler üzerinde de çalıştırmamız lazım " dedi.
Akdağ, tören sonunda Sağlık İl Müdürü Vançelik'i yanına çağırarak kendilerini bir kez daha uyardı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 16:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?