22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Bartın'da kuduz karantinası

Bartın merkeze bağlı 3 köy, kuduz vakası nedeniyle karantinaya alındı. Kurban Bayramı'nı karantina altında geçirecek olan köylere 6 ay boyunca hayvan giriş çıkışı yapılamayacak.

Bartın merkeze bağlı Ulugeçitkadı, Ulugeçit Ambarcı ve Ahmet Paşa Köyü Kara Oğlu Mahallesi'nde meydana gelen kuduz vakası nedeniyle, köyün giriş ve çıkışlarına uyarı tabelası asılarak 6 ay süre ile karantina altına alındı. Söz konusu köylerde aşısız olduğu tespit edilen köpekler Tarım İl Müdürlüğü tarafından itlaf edilecek.


Tarım İl Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri, köylerde meydana gelen kuduz vakasının ardından koordineli çalışarak, köylü halkı bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, köylü vatandaşın şikayeti üzerine ekiplerin köye giderek bir köpekten salgı numunesi aldıklarını ve Ankara'ya teste gönderdiklerini ifade etti. Alagöz, şöyle dedi:

"Test sonucunda köyde kuduz vakasının olduğunu tespit ettik. En büyük şansımız bu köpeklerin kimseyi ısırmamış olmasıdır. Yaklaşık bir hafta önce Çaycuma ilçesinde meydana gelen kuduz köpek vakası ile Bartın köylerinde yaşanan kuduz vakasının bağlantısı var. Biz burada köylerde bile kuduz taraması yapıyoruz ama Çaycuma'da herhangi bir aşılama olmadığı için oradan bu tarafa geçen köpeklerde boğuşmalardan dolayı kapılmış olabilir."

Köy halkından, sahipli olan köpeklerini bağlamalarını istediklerini ve bunun dışında kalan köpeklerde kuduz vakası tespiti yaparak itilaf çalışmalarını başlatacaklarını dile getiren Alagöz, 3 ayrı köyde ortaya çıkan kuduz vakası ile ilgili gerekli bütün önlemlerin alındığını vurguladı. Alagöz, köylere hayvan giriş çıkışlarının yasaklandığını söyledi

ajanslar
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 18:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SALİH YANIK IP: 88.226.22.xxx Tarih : 12.11.2007 15:05:28

ben ahmetpaşa köyünden salih ben köpeğimi tarım il müdürlüğüne bu sene içerisinde aşılatmıştım ne olabilir benim köpeğim öldürülebilirmi?