22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Başhekimlere muayenehane yasak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Başhekimlerin muayenehane açmasını yasaklayacağız'' dedi. Bakan Akdağ, Trabzon Numune Hastanesi'ne gelerek, hasta ve hasta yakınlarıyla görüştü, yetkililerden bilgi aldı. Bazı hastalarla yalnız görüşen Akdağ, hastane tuvaletlerini inceledi.

Başhekimlerin muayenehane açmasını yasaklayacaklarını belirten Bakan Akdağ, şöyle konuştu: ''Aslında (hem muayenehanem olsun, hem kamuda çalışıyım, ikisi beraber gitsin) işinin bu ülkede çok iyi yürümediği açık. Biz özel sektörü, serbest çalışmayı aslında teşvik ediyoruz, ama ikisi birlikte maalesef gitmiyor. Başhekimler için bu işin en önemli tarafı, ama açıkça söylemek gerekir ki diğer alanlar için de, eğitim araştırma hastanelerimizdeki, diğer hastanelerdeki uzmanlar açısından da bu ilişkinin hala sağlıklı olmadığı tarafları tespit ediyoruz. Geçmişteki bıçak parası işleri ülkemizde çok azaldı. Ama bu ilişki devam ettiği sürece tam sağlıklı bir yapı oluşturmak mümkün değil. Şimdi bu işi masaya yatırmış durumdayız. Öğlen üzeri muayenehaneye gitmeyi imkansız bırakan bir genelge gönderdik.''


İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 16:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türker TÜRK IP: 85.98.97.xxx Tarih : 16.08.2005 15:30:50
Sadece başhekimlere değil kamuda çalışan bütün doktorlara özel muayenehane yasağı gelmeden "bıçakparası"sorununu çözmek mümkün değildir. Çünkü doktor zaten bıçak parasını hastanede almıyor.Adam keriz mi?Ameliyatı yaptıktan sonra,yarın şu saatte muayenehaneme gelin diyor ve orada hastayı özel muyane etmişte onun için para alıyormuş süsü veriliyor olaya.Üstüne üstlük bildiğim kadarıyla emekli sandığı ve ssk dan zaten doktorlara girdikleri ameliyatlardan dolayı belli bir ücret(bıçak parası)veriliyor.doktorun ikinci kez para almasının türkçe karşılığı tamamen "RÜŞVETTİR"Bütün doktorların altında hem de son model arabalar var."nereden geliyor bu değirmenin suyu?"Ondan sonra birde utanmadan sokaklara çıkıp geçinemiyoruz diye bağırıyorlar. Tabi bende hasta muayene edip fatura kesmesem,vergi kaçırsam,zavallı hastalardan milyonlarca lira "bıçak parası"talep etsem benimde yazlığım,son model arabam olurdu? Ancak bütün suç doktorlarımızda da değil.Onlara bu ortamı hazırlayan zavallı denetim mekanizmalarında ve koyun gibi boyun veren halkımızda. Saygılar.