27
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Bayer CEO'sundan çarpıcı açıklama

Bayer CEO’sundan çarpıcı açıklama

‘Reçetesiz ilaç reklamının yasak olduğu tek gelişmiş ülke Türkiye’

“Türkiye gibi reçetesiz ilaca reklamı yasaklayan başka bir gelişmiş ülke yok” diyen Bayer Consumer Care’in CEO’su Gary Balkema, bu yasağın kalkmasının sektörde çok önemli bir hareket yaratacağını, hem ekonomiye hem de ilaç tasarrufuna katkıda bulacağını söyledi.

Reçetesiz ürünlerde dünyanın en büyük iki şirketinden biri konumunda bulunan Bayer Consumer Care’in CEO’su Gary Balkema, reçetesiz ilaçta reklamın tüketicinin çok daha iyi seçim yapmasını sağladığını belirterek, “Türkiye’deki reklam yasağı bunu önlüyor. Dünyada Türkiye ölçeğinde hiçbir ülkede reçetesiz ilaca reklam yasağı bulunmuyor” dedi.

Türkiye’de eczanelerin çok başarılı olduğunu ve reçetesiz ilaç satışında bu kanalın gösterdiği performanstan mutlu olduklarını belirten Balkema, “Ancak müşterilerimizle ürünlerimizin değeri konusunda doğrudan bir iletişim içine girebilsek, bu, pazarın çok hızlı büyümesini sağlar ve tüketiciye seçim aşamasında çok daha fazla seçenek sunar” diye konuştu.

İlaç harcamasını düşürür

Reçetesiz ilaca reklam yasağının kalkmasının pek çok ülkede ilaç harcamalarında düşüş yarattığını belirten CEO Gary Balkema, “Tüketici kendisi için doğru ilacın hangisi olduğuna dair doğrudan bilgi alınca, gereksiz ilaç harcamalarında önemli bir düşüş oluyor. Bu da ilaç harcamasında tasarruf sağlıyor” dedi.

Türkiye ölçeğinde ülkelerin hiçbirinde reçetesiz ilaca reklam yasağının bulunmadığının altını çizen Balkema, “Türkiye bu açıdan özel bir örnek. Çok daha küçük birkaç ülkede böyle bir yasaktan söz ediliyor ancak Türkiye gibi Batılı başka hiçbir ülke reçetesiz ilaca reklamı yasaklamıyor” şeklinde konuştu. Balkema, reçetesiz ilaca reklam yasağı kalksa bile doktor ve eczacılar üzerinden tanıtımın da devam edeceğini vurguladı.

Tüm dünyada tüketicilerin daha fazla bilgiye ulaşmak istediğini belirten Balkema, önümüzdeki dönemde önceliklerinin tüm kanalları kullanarak tüketiciyle daha doğru ve etkin şekilde iletişime geçmek olacağını vurguladı. Balkema, “Büyümemiz için en önemli potansiyel de burada” dedi.

İnsanlar krizde daha az hastalanmak için kendine iyi bakıyor

Reçetesiz ilaç pazarı 1 milyar euroya dayandı

- Küresel reçetesiz ilaç pazarı 63 milyar euroluk bir büyüklüğe ulaştı.

- Türkiye’de reçetesiz ilaç pazarının büyüklüğünün ise 900 milyon ila 1 milyar euro arasında olduğu tahmin ediliyor.

- 2008 yılında soğuk algınlığı ve grip ilaçları yüzde 22’lik payla küresel reçetesiz ilaç pazarının en büyük kategorisini oluşturdu.

- Reçetesiz ilaç pazarının 2009 ile 2011 arasında yüzde 2-2.5 yıllık büyüme hızını yakalaması öngörülüyor.

Türkiye’de satılan ilaçların yüzde 98’i yerli üretim

2008 yılında 2.8 milyar euro satış gerçekleştiren Bayer Consumer Care, Asprin, One A Day, Bepanthen, Supradyn gibi 170’i aşkın tüketici sağlığı ürünü ile 100’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye’de de bir fabrikası olan ve iç pazarda sattığı ürünlerin yüzde 98’ini burada yaptığı üretimle karşılayan Bayer Consumer Care, Türkiye reçetesiz ilaç pazarında ikinci sırada bulunuyor. Türkiye’de 200’den fazla çalışanlarının bulunduğunu söyleyen Bayer Consumer Care CEO’su Gary Balkema bu pazarda ulaştıkları noktadan çok memnun olduklarını ve Türkiye’de büyüme hedefleri olduğunu açıkladı. Balkema, “Türkiye, bölgede bizim için çok önemli bir merkez haline geldi. Bu konumunu güçlenerek sürdüreceğine inanıyoruz” dedi.
 

Vatan
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 20:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?